Sig Sauer P320 X-Carry på skydebanen.

På skydebanen med Sig Sauer P320 X-Carry. Foto: Forsvaret

Sig Sauer P320 X-Carry er Forsvarets tjenestepistol. Den blev i 2018 udvalgt til at erstatte M/49 (Neuhausen) efter en proces, hvor fire kandidater havde været igennem en omfattende brugertest. De andre kandidater var da henholdsvis Beretta APX, Canik TP9 SF og Glock17 Gen 5.

 

Pistolen er indkøbt i både en almindelig version samt en version til skjult bæring. P320 er en 9x19 mm Striker-Fired pistol, hvilket betyder, at den ikke har nogen hane, der kan gribe fat i udstyr, tøj, sløringsnet eller lignende. Slagstiften spændes således indvendigt i pistolen ved hjælp af selve aftrækket, og den påvirkes direkte af aftrækkeren.

 

P320 har heller ingen fysisk sikring – den sidder så at sige i pegefingeren og mellem ørene på skytten. Pistolen har dog en indbygget fysisk slagstiftsikring, der sikrer pistolen mod at gå af, hvis den eksempelvis tabes eller udsættes for g-kraft i et fly. Pistolhylsteret er formstøbt i hårdt materiale, og dette design forhindrer utilsigtet påvirkning af aftrækkeren.

 

Pistolen har en væsentlig større magasinkapacitet end M/49 og kan leveres med 17- eller 21-skudsmagasin, hvorimod M/49 kun har plads til otte skud. P320 har endvidere mulighed for, at der kan monteres lyddæmper, taktisk sigtelaser, hvidtlys-lygte og rødpunktssigte. Det er samlet set en række efterspurgte forbedringer, der i højere grad understøtter den danske soldats behov for en moderne pistol.

SIG SAUER P320 X-CARRY

Kaliber: 9mm

 

Type: Semi-automatisk

 

Pibelængde: 100 mm

 

Samlet længde: 188 mm

 

Vægt: 760 g

 

Magasin: 17 eller 21 skud (afhængig af magasintype)

Sidst opdateret 28. august, 2020 - Kl. 10.04