Soldater fra Jydske Dragonregiment går ombord på flyvet, der skal transportere dem til Estland.

Soldater fra Jydske Dragonregiment går ombord på flyet, der skal transportere dem til Estland. Foto: Simon Elbeck / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Hovedstyrken af det danske bidrag til NATO-mission enhanced Forward Presence tog i dag afsked på Flyvestation Karup og gik ombord på det civile passagerfly, der skulle flyve dem til Estland.

 

Det næste halve år skal soldaterne indgå i NATOs fremskudte tilstedeværelse mod øst. Her indgår de i en britisk bataljonskampgruppe under en estisk brigade. Det understreger, at NATO står sammen og står bag vores baltiske allierede.

 

I sidste uge blev materiel og køretøjer sendt afsted til Estland. Læs mere her: Internationalt samarbejde om eskorte af fragtskib i Østersøen

 

NATO-mission viser, at alliancen står sammen

Formålet med at bidraget til eFP-missionen i Baltikum er at demonstrere alliancesolidaritet med vores allierede i de baltiske lande og Polen og dermed bidrage til en troværdig afskrækkelses- og forsvarsprofil. Dermed styrker vi NATOs mulighed for at reagere hurtigt såfremt en konflikteskalering måtte opstå.

 

Soldaterne helt klar til opgaverne i Estland, siger Anders Poulsen, der er chef for Jydske Dragonregiment og var mødt op på Flyvestation Karup for at ønske soldaterne god rejse.

 

”Det er et mekaniseret infanterikompagni, der har gennemgået et langt og målrettet uddannelsesforløb. De har øvet og trænet til den her mission - og soldaterne er nu helt klar til at løse opgaven,” siger oberst Anders Poulsen.

 

Indsættelsen af danske soldater i rammen af en britisk bataljonskampgruppe i Estland er en naturlig videreførelse af det samarbejde danske, britiske og estiske soldater har haft i de seneste års internationale missioner og træning.

 

Soldaterne skal være udsendt et halvt år, hvor de så bliver afløst endnu et dansk bidrag til august. Det er femte gang, at Forsvaret sender soldater til eFP-missionen.