Ruten for F-16 overflytning på flagdagen

Ruten som F-16 flyene følger på flagdagen. 

Af Forsvarskommandoen

 

To danske F-16 og et Hercules-fly sørger for en meget synlig markering af flagdagen for Danmarks udsendte på mandag den 5. september. Jagerflyenes rute er planlagt, så flyene flyver over mange af de byer, hvor Forsvaret har større tjenestesteder. Hercules-flyet flyver over Christiansborg, hvor omkring 1000 soldater, der har været udsendt siden flagdagen 2021, deltager i den store parade. 

 

De planlagte ruter kan ses via dette link til google maps. Zoom i kortet for at se tidspunkter. 

 

Overflyvninger er en respektfuld hilsen til aktive soldater, veteraner, de faldne og deres efterladte.

 

 

Kranselægning, mindegudstjeneste og parade i København

Den officielle markering af flagdagen for Danmarks udsendte finder sted i København. Programmet omfatter en mindehøjtidelighed med kranselægning i Kastellet, mindegudstjeneste i Holmens Kirke og parade på Christiansborg Slotsplads. Paraden på Christiansborg har deltagelse af omkring 1000 soldater. Det er ca. halvdelen af de knap 2000 soldater, der har været udsendt på internationale missioner siden flagdagen i 2021.

 

Hele programmet for arrangementerne i København kan ses her.

 

Den officielle markering af flagdagen omfatter også flere arrangementer i Frederikshavn.

 

Se programmet her.

 

Lokale arrangementer og flagdagsmagasinet

Ved siden af de officielle arrangementer markeres flagdagen også ved lokale arrangementer i de fleste kommuner og i de arktiske dele af rigsfælleskabet. Oversigt over alle arrangementer vedligeholdes af organisationen Folk- og Sikkerhed og kan ses her.

 

Folk- og Sikkerhed har i anledning af flagdagen og i samarbejde med Danske Veteraner produceret og udgivet Flagdagsmagasinet. Magasinet har fokus på anerkendelse og indeholder indlæg fra mange af de myndigheder, der er involverede i udsendelsen af soldater og andet personel til internationale missioner. Flagdagsmagasinet har også personlige beretninger fra både nyere og ældre missioner. Magasinet kan læses her.