Holdet jubler efter udtagelse

Holdet der skal repræsentere Danmark og Forsvaret ved Invictus Games 2023 i Düsseldorf. Foto: Anders V. Fridberg

Af Forsvarskommandoen

 

21 veteraner med psykiske skader efter deres udsendelser med Forsvaret fik i weekenden det glade budskab, at de er udvalgt til holdet, der skal repræsentere Danmark ved Invictus Games 2023 i Düsseldorf.

 

Invictus Games 2023 får deltagelse af omkring 500 skadede eller sårede veteraner fra 21 lande.

 

En af dem, der skal med til Düsseldorf, er Niels Jørgen Svendsen.  

 

”Det betyder rigtig meget for mig, at jeg skal med til Düsseldorf. Jeg er i gang med en proces, hvor jeg arbejder på at blive mere social, højne mit selvværd og min selvtillid og få mere energi og overskud. At jeg skal til Invictus Games kan motivere mig til at komme mere i gang. Og samværet i gruppen hjælper mig med at finde ud af, at det ikke er farligt at søge ud blandt andre. Vi er allerede en sammentømret gruppe, hvor vi på kryds og tværs motiverer hinanden og kan træne sammen,” siger han.

 

Niels Jørgen Svendsen skyder bue ved træningssamling

Bueskydning hjælper skytterne med at finde ro, og sporten er populær hos veteraner med psykiske skader. Foto: Anders V. Fridberg

Deltagerne skal træne i lokale klubber

Deltagerne har også valgt, hvilke af sportsgrene, de gerne vil stille op i.

 

”Jeg vil deltage i bueskydning og roning. Roning er benhårdt, men mega fedt. Man får virkelig ydet noget. Og bueskydning ligger mig meget nært, fordi jeg er buejæger i min fritid. Samtidig kan jeg i bueskydningen finde ind i mig selv. Så jeg har valgt en disciplin med fuld drøn og én, hvor jeg kan finde ro,” siger Niels Jørgen Svendsen.

 

For at kunne træne kvalificeret frem til stævnet i Düsseldorf skal deltagerne træne i idrætsklubber i deres lokalområde. I arbejdet med at finde lokale idrætstilbud får deltagerne støtte fra DIF Soldaterprojekt og økonomisk støtte fra Invictus Games programmet.

 

”Vi formidler kontakten fra veteranen ud til en lokal idrætsklub, der har forståelse for veteranens situation og har tiden og rammerne til at sørge for, at veteranen kan træne i klubben. Håbet er, at veteranen på sigt også kan blive en del af foreningslivet i Danmark, så forløbet ikke stopper med Invictus Games,” forklarer Jonas Wahlgreen fra DIF Soldaterprojekt.

 

Inden Invictus Games 2023 mødes det danske hold til endnu tre træningssamlinger i februar, april og august.

 

Læs mere om det danske Invictus Games program her