Soldaterne rejse fra Flyvestation Karup mod Estland.

Soldaterne rejse fra Flyvestation Karup mod Estland. Foto: Simon Elbeck / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

De 120 soldater sagde i dag på gensyn til deres familie, da de tjekkede ind i lufthavnen i Karup og rejste mod Estland.

 

Soldaterne kommer hovedsageligt fra Jydske Dragonregiment og skal planmæssigt afløse de godt 200 danske soldater, der har været i Estland siden marts. Det bliver det sjette hold danske soldater på eFP i Estland, hvor de skal være med til styrke sikkerheden i Baltikum, Polen og dermed også i Danmark.

 

Det næste halve år skal kampvognene og deres besætninger fra 2. kampvognseskadron fra I panserbataljon være udstationeret i Tapa i Estland, hvor de skal indgå i NATOs enhanced Forward Presence-mission.

 

Regimentschef hos JDR siger god tur til soldaterne

Foto: Simon Elbeck / Forsvaret

Regimentschefen hos Jydske Dragonregiment var også tilstede på Flyvestation Karup for at ønske soldaterne en god tur.

 

”Det er en veluddannet og topmotiveret kampvognseskadron, vi udsender. Jeg er sikker på, at de vil levere det, der forventes af dem,” siger Anders Poulsen, der er regimentschef for soldaterne hos Jydske Dragonregiment.

 

Selve udsendelsen af kampvognene har være planlagt længe og skal demonstrere alliancesolidaritet med Danmarks allierede i de baltiske lande og Polen. Dermed bidrager Danmark til en troværdig afskrækkelses- og forsvarsprofil og styrker NATOs mulighed for at reagere hurtigt, hvis en konflikteskalering måtte opstå.

 

Udskibning af Leopard 2A7-kampvogne fra havnen i Fredericia til Estland.

Udskibning af Leopard 2A7-kampvogne fra havnen i Fredericia til Estland. Foto: Simon Elbeck / Forsvaret

I sidste uge blev 14 Leopard 2A7-kampvogne fragtet fra Dragonkasernen i Holstebro via Fredericia til Estland. Det er første gang, at Danmarks opgraderede kampvogne – Leopard 2A7 – skal udsendes på mission.

 

Som tætte NATO-allierede begynder Danmarks sikkerhed i Baltikum og Polen. Derfor er NATO’s tilstedeværelse i området også med til at styrke sikkerheden i Danmark.

 

eFP-ærmemærke