Hovedindgangen til F-35 hovedkvarteret på Flyvestation Skrydstrup.

Hovedindgangen til F-35 hovedkvarteret på Flyvestation Skrydstrup. Foto: Simon Elbeck / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

Opdateret 1/9 14.45 med nye billeder.

 

Der har været travlhed lige til det sidste, men i morgen er Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse klar til at overdrage det nybyggede F-35 Campus til brugerne fra Fighter Wing Skrydstrup. 

 

Bygningskomplekset skal danne rammerne for Danmarks nye kampfly, og derfor rummer det 35.000 m2 store F-35 Campus alle de nødvendige faciliteter, så F-35 hurtigt kan gå på vingerne fremover.

 

Nøgleoverdragelsen markerer samtidig afslutningen på Forsvarets største byggeri i nyere tid.

 

Artikel fortsætter efter billederne...

 

 

Her kan du komme med ind i F-35 Campus, hvor de sidste forberedelser er i gang.

 

 

F-35 Campus er ofte blevet kaldt et hangarskib på land, fordi alle faciliteter, der er nødvendige for at holde F-35 klar til at gå på vingerne med minutters varsel er samlet på et sted. Lige fra mandskabsfaciliteter til værksteder.

 

Læs om grundstensnedlæggelsen her: Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik lægger grundstenen til F-35 Campus Skrydstrup

 

F-35 Campus dækker et område der svarer til cirka 375 parcelhusgrunde, og hele området er omkranset af en 13 meter høj, støjdæmpende vold. Bag voldene vil der, når hele F-35 Campus er udbygget, være over 40.000m2 under tag.

 

Om F-35

F-35 er verdens mest avancerede kampfly. Med sine avancerede systemer kan flyet binde alle enheder på kamppladsen sammen og sikre værdifulde informationer til enheder i luften, til lands og til søs, samtid med, at det er en stærk trussel for en potentiel fjende på egen hånd.

 

Læs mere: F-35 til Danmark og Det første F-35, der skal til Danmark, er nu leveret i USA.

 

F-35 er et afgørende værktøj i fremtidens håndhævelse af Danmarks suverænitet og internationale forsvarssamarbejde. Den første danske F-35 lander i Danmark i 2023 og efter planen er F-35 fuldstændigt implementeret i det danske forsvar i 2027.