F-35

De første fire danske F-35 modtages officielt den 1. oktober 2023 på Flyvestation Skrydstrup. Foto: Lockheed Martin

Ankomsten til Danmark fejres med en ceremoni på Flyvestation Skrydstrup. Ved ceremonien vil flyene officielt blive overdraget fra Lockheed Martin til Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og fra dem videre til Forsvaret og til Flyvevåbnet.

Selve ceremonien kommer til at foregå på Flyvestation Skrydstrup og der vil i den forbindelse blive åbnet for adgang til flyvestationen for flyvestationens naboer, der får mulighed for at se og opleve flyene, som de kommer til at dele udsigt og miljø med.

Adgang til Flyvestation Skrydstrup vil desværre blive begrænset på grund af sikkerhed og et meget højt aktivitetsniveau ved Fighter Wing Skrydstrup.

Flyvevåbnet har derfor valgt at prioritere borgerne i nærområdet, som vil få mulighed for at se og møde deres kommende nabo. Alle danskere får mulighed for at opleve F-35 på tæt hold til Danish Air Show 2024 på Flyvestation Aalborg.

På hjemmesiden www.forsvaret.dk/FirstAircraftArrival kan man, når tiden nærmer sig, orientere sig om arrangementet samt blive klogere på, hvordan man kan få adgang, hvis man bor i nærområdet til flyvestationen.

Invitation til arrangementet til medier bliver offentliggjort på forsvaret.dk i september.