XIII Lette Infanteribataljon er fra Slesvigske Fodregiment og har hjemme på Haderslev Kaserne. Arkivfoto: Frederikke Frederiksen/Forsvaret

XIII Lette Infanteribataljon er fra Slesvigske Fodregiment og har hjemme på Haderslev Kaserne. I disse dage kan man dog møde soldaterne i civilt terræn langt fra Sønderjylland. Arkivfoto: Frederikke Frederiksen / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Det er fra mandag og frem til fredag muligt at spotte soldater i terrænet ved Mols, Thy og Finderup. 700 Soldater fra Hærens 2. Brigade er på øvelse i den nordlige del af Jylland, og der vil blandt andet foregå luftlandsætning omkring Thisted Lufthavn, hvor ”fjenden” befinder sig og kampen vil finde sted.

 

Det er Hærens 2. Brigade, der afholder øvelsen BLUFELT. Her bliver XIII Lette Infanteribataljon fra Slesvigske Fodregiment afprøvet som en fuldgyldig kampbataljon. I øvelsen deltager også enheder fra brigadens andre bataljoner, så der vil være både kampvogne, opklaringskøretøjer og infanteri i spil. 

 

Da XIII Lette Infanteribataljon er Hærens luftmobile enhed, indgår der også transporthelikoptere og C-130 transportfly fra Flyvevåbnet i øvelsen.