Generalmajor Jette Albinus og brigadegeneral Anders Berg Olesen indgår affiliceringsaftale.

Generalmajor Jette Albinus og brigadegeneral Anders Berg Olesen indgår affilieringsaftale. Foto: Karen Dahlin / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

I dag underskrev generalmajor Jette Albinus, chef for Multinational Division North, og brigadegeneral Anders Berg Olesen, der er chef for 1. Brigade, en affilieringsaftale – en såkaldt træningsaftale. Den betyder, at danske soldater i fremtiden skal knyttes tættere til Divisionens aktiviteter og planer – og dermed også andre allierede nationer.

 

”Med den nye træningsaftale formaliserer vi nu samarbejdet tydeligere. Vi står over for en sikkerhedsmæssig udfordring, og for at sikre fred, må vi forberede os på krig,” siger generalmajor Jette Albinus.

 

generalmajor Jette Albinus underskriver affiliceringsaftale

Generalmajor Jette Albinus underskriver aftalen. Foto: Karen Dahlin / Forsvaret

For 1. Brigade er aftalen vigtig for dens opbygning og udvikling mod en færdig kampklar Brigade. Samtidigt får Brigaden mulighed for at øve samvirke i en større ramme med andre allierede landes enheder.

 

”Danmark har fokus på Letland, som er en af vores tætte allierede. Aftalen skaber en unik mulighed for 1. Brigades træning, og signalerer samtidig dedikation og vilje til samarbejde i en tid med presserende sikkerhedsudfordringer,” siger brigadegeneral Anders Berg Olesen.

 

Læs mere om Danmark opgave i Letland: Klar til at være klar i Letland

 

1. Brigade har før trænet med Divisionen siden dens oprettelse, men det er første gang at der indgås en officiel affilieringsaftale.