SOldater med ryggen til og Dannebrog i baggrunden

Soldater til udsendelsesparaden inden de skal til Letland efter sommerferien. Foto: Stine Holbech / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Soldater fra kampbataljonen og dens støtteenheder har deltaget i en udsendelsesparade, hvor næstkommanderende for Hæren Henrik Lyhne, folketingsmedlem og formand for den danske delegation til NATO’s Parlamentariske Forsamling Mads Fuglede, regimentschef for Jydske Dragonregiment oberst Søren Damgaard Møller og chefen for udsendelsen Thomas Nyholm Jørgensen deltog.

 

Soldaterne udsendes til Letland i fire måneder og kampbataljonen skal bidrage i NATO Force Model, der skal styrke NATO’s forsvars- og afskrækkelsesprofil.

 

Læs mere om udsendelsen til Letland her: Klar til at være klar i Letland

 

Kampvogn i lyng

Hærens enheder er trænet til at indgå i NATO-beredskabet, hvor de har gennemgået øvelser og certificeringer. Foto: Stine Holbech / Forsvaret

Til udsendelsesparaden, der foregik på Jydske Dragonregiments kaserne i Holstebro var pårørende inviteret for, sammen med paradens talere, at ønske soldaterne god udsendelse.

 

Efter dette holds hjemkomst efter fire måneder vil bataljonen fortsat indgå i NATO’s beredskab frem til forsommeren 2025 – dog på lavere beredskab.

 

Læs mere om 1. Brigades samarbejde med NATO: 1. Brigade tilknyttes Multinational Division North i Letland

 

Sikkerhedssituationen i Østersøområdet er stærkt påvirket af Ruslands fortsatte angreb på Ukraine og det øgede spændingsniveau påvirker tryghed og sikkerhed i Danmark. Derfor bidrager Danmark løbende til NATO’s afskrækkelsesprofil i Østeuropa.