Ukrainske rekrutter øver skydestillinger

De nye ukrainske rekrutter har fået deres våben i hånden og øver skydestillinger. Fotos: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Træningsbidraget til støtte for Ukraine, Storbritannien

Opgaven er i fuld gang igen. Efter en tiltrængt og velfortjent stand down-periode, har det danske bidrag nu hentet det næste hold af ukrainske rekrutter. Alle har nydt et par dage med ro i hverdagen og muligheden for at sove længe, nyde det gode vejr og måske endda med et kærkomment besøg hjemmefra.

 

Omklædning fra civil til soldat

De nye rekrutter klæder om fra civilt til uniform. 

Selvom alle gerne vil arbejde og løse opgaven bedst muligt, er det også nødvendigt at få genopbygget kampkraft og få et afbræk fra en meget intens arbejdsrutine.

 

Det danske bidrag har fået en god opstart og erfaringerne fra første rotation har bidraget til en meget mere smidig opgaveløsning, som har været bemærket hos samarbejdspartnere og kursister.

 

Dagene går nu med at få udleveret udrustning og materiel til de ukrainske kursister, gennemføre våbenuddannelse og de indledningsvise forberedelser til første øvelse, som allerede gennemføres i denne uge.

 

Forberedelse af lektion for ukrainske rekrutter

Rekrutterne er i gang med forberedelser til de første øvelser. 

Vejret er blevet meget sommerligt og det giver god stemning, når vi kan være ude i tørvejr. Vi nyder en pause i skyggen af et træ og gennemfører fælles skål i vand, kaffe og saftevand, så alle lærer at hydrere og være friske i hoved og krop.

 

Ukrainske rekrutter tilpasser deres udrustning

Rekrutterne tilpasser deres personlige udrustning. 

Det danske bidrag er begyndt at udbedre flere af områdets uddannelsesfaciliteter, så kursisterne og de næste instruktørhold får bedre faciliteter, og det bringer respekt fra de ukrainske kursister at de danske instruktører kan gennemføre flere lektioner på ukrainsk. Samtidig kender flere af rekrutterne nu Danmark, fordi vi bidrager til deres frihedskamp.

Støtte til Ukraine

Efter Ruslands invasion af Ukraine har Danmark i tæt samarbejde med allierede og samarbejdspartnere taget et stort ansvar for at støtte Ukraine.

 

Som en del af den samlede støtte bidrager Danmark med danske soldater og instruktører til et britisk-ledet træningsprojekt, som gennemføres i Storbritannien. Her bliver ukrainske rekrutter uddannet i grundlæggende soldaterfærdigheder.

 

Danmark støtter ligeledes uddannelsen af ukrainske kampvognsbesætninger. Uddannelsen foregår i Tyskland.