Ukrainske rekrutter træner i Storbritannien - taktisk øvelsesvirksomhed

Instruktørerne presser rekrutterne for at gøre trænings så realistisk som muligt. Det værdsætter eleverne, der snart skal kæmpe i deres eget land. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Træningsbidraget til støtte for Ukraine, Storbritannien

Uddannelsesugen med taktisk øvelsesvirksomhed er gennemført. En meget våd affære med næsten konstant regn. Det tager hårdt på både instruktører og kursister, men humøret er godt og kampmoralen er høj.

 

Uddannelsens intensitet er stadig stigende, og de ukrainske soldater fortsætter med at tage læringen til sig i højt tempo. Det hårde vejr gør noget godt for soldater, når først de er kommet gennem strabadserne. De bliver hårdføre og er derved bedre rustet til den kommende skarpe virkelighed.

 

Ukrainske rekrutter træner i Storbritannien - taktisk øvelsesvirksomhed

Nødbehandling af sårede på kamppladsen er et vigtige element i uddannelsen. Foto: Forsvaret

Der blev også trænet taktisk sanitetstjeneste med stressbaner. Her var der meget stor motivation og flere kursister ønskede flere gennemførelser, fordi de ved, at færdighederne kan have afgørende betydning om kort tid, når de står på kamppladsen.

 

Ukrainske rekrutter træner i Storbritannien - taktisk sanitet

En såret er trukket til side og kontrolleres for skader. Foto: Forsvaret

De danske instruktører er nu knap halvvejs gennem deres udsendelse men klør på for at levere bedst mulig uddannelse for Ukrainerne.

 

Ukrainske rekrutter træner i Storbritannien med god gejst

De ukrainske soldater har viljen til at vinde og de er stærkt motiverede for træning. Foto: Forsvaret

Støtte til Ukraine

Efter Ruslands invasion af Ukraine har Danmark i tæt samarbejde med allierede og samarbejdspartnere taget et stort ansvar for at støtte Ukraine.

 

Som en del af den samlede støtte bidrager Danmark med danske soldater og instruktører til et britisk-ledet træningsprojekt, som gennemføres i Storbritannien. Her bliver ukrainske rekrutter uddannet i grundlæggende soldaterfærdigheder.

 

Danmark støtter ligeledes uddannelsen af ukrainske kampvognsbesætninger. Uddannelsen foregår i Tyskland.