Glad soldat gør sejrstegn

Ukrainske soldater under uddannelse i Storbritannien. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Træningsbidraget til støtte for Ukraine, Storbritannien

Den mest krævende uge er nu kommet til enden. Kamp fra skyttegrav og bykamp. To meget krævende kampformer, som gennemføres som øvelse og kun med en enkelt nat i lejren i løbet af ugen.

 

De ukrainske soldater blandt trænet luremineringer, opbygning af hindringer for fjenden i byområder, samt kamp og rensning af skyttegrave.

De ukrainske rekrutter har bragt erfaring med til England, og de danske instruktører lærer meget fra kursisterne, erfaringer de kan tage det med hjem til Danmark hvor det kan bidrage positivt til udviklingen af hærens enheder.

 

Chefen for 2 Brigade Brian Nissen og chefen for Hjemmeværnet Jens Garly besøgte i løbet af ugen de danske soldater for at se, hvordan det danske bidrag klarer sig i opgaveløsningen.

 

Uddeling af mønt

Tre af soldaterne modtog en Commanders Coin, en anerkendelse af godt arbejde, gode instruktørfærdigheder og militære kompetencer.

Støtte til Ukraine

Efter Ruslands invasion af Ukraine har Danmark i tæt samarbejde med allierede og samarbejdspartnere taget et stort ansvar for at støtte Ukraine.

 

Som en del af den samlede støtte bidrager Danmark med danske soldater og instruktører til et britisk-ledet træningsprojekt, som gennemføres i Storbritannien. Her bliver ukrainske rekrutter uddannet i grundlæggende soldaterfærdigheder.

 

Danmark støtter ligeledes uddannelsen af ukrainske kampvognsbesætninger. Uddannelsen foregår i Tyskland.