Træning i bykamp i Storbritannien.

Træning i bykamp i Storbritannien. Foto: Forsvaret

Træningsbidraget til støtte for Ukraine, Storbritannien

 

En krævende og begivenhedsrig uge er gennemført og de ukrainske kursister kan nu kæmpe og fastholde viljen til sejr i skyttegrave og bebyggede miljøer.

 

Uddannelsen begyndte ugen med en øvelse i at kæmpe omkring skyttegrave. Herunder indrette sig til forsvar og overlevelse. Her blev der gennemført alle typer lektioner i taktisk sanitetstjeneste, mine-bekæmpelse, pionertjeneste og kamp – herunder indbrud og rensning af skyttegrave.

 

uddannelse af ukrainere i storbritannien

Foto: Forsvaret

Ugen var den tørreste siden uddannelsen af nuværende hold startede op og det gav moralen et løft, og der blev kæmpet hårdt hver eneste dag.

 

De ukrainske kursister er højt motiverede, og der er tydelige fremskridt i løbet af ugens uddannelse.

 

uddannelse af ukrainere i storbritannien

Foto: Forsvaret

For de danske instruktører var ugens højdepunkt et besøg af chefen for 1. Brigade. Generalen var akkompagneret af regimentschefer og bataljonschefer fra hold 8’s respektive hjemlige enheder. Det var en mulighed for, at soldaterne kunne vise, hvordan de løser opgaven og deres gode arbejde.

 

De hjemlige chefer var tilfredse og de instruktører, der havde gjort sig særligt bemærket på blandt andet faglighed, dedikation og kammeratskab blev anerkendt. 

 

Chefen for 1. Brigade besøger soldaterne i Storbritannien

Foto: Forsvaret

Ugen sluttede af med endnu en øvelse. Denne gang var det kamp i bebygget område. En aktivitet der altid motiverer både instruktører og ukrainere.

 

Der blev gennemført defensive og offensive aktiviteter og arbejdet hårdt med at fylde sandsække, søge efter miner, bevægelse gennem byen og sanitetstjeneste.

 

skytte

Foto: Forsvaret

Øvelsens højdepunkt var hold 8’s nye højintense kampstressbane, der tvinger de ukrainske kursister til at håndtere en opgave som gruppe. Undervejs er der mange elementer, der har til formål at stresse gruppen og soldaten samtidigt med, at de skal vise, at de kan deres færdigheder.

 

Der blev løbet med bårer, kæmpet mod fjender, håndteret tilbageholdelse og andre lignende øvelser. Der blev høstet stor anerkendelse ved kursisterne og samarbejdspartnere.

 

uddannelse af ukrainere i storbritannien

Foto: Forsvaret

Støtte til Ukraine

Efter Ruslands invasion af Ukraine har Danmark i tæt samarbejde med allierede og samarbejdspartnere taget et stort ansvar for at støtte Ukraine.

 

Som en del af den samlede støtte bidrager Danmark med danske soldater og instruktører til et britisk-ledet træningsprojekt, som gennemføres i Storbritannien. Her bliver ukrainske rekrutter uddannet i grundlæggende soldaterfærdigheder.

 

Danmark støtter ligeledes uddannelsen af ukrainske kampvognsbesætninger. Uddannelsen foregår i Tyskland.