Rekrutter på handlebane

De ukrainske rekrutter har et lavt erfaringsniveau, men de er til gengæld meget motiverede. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Træningsbidraget til støtte for Ukraine - Storbritannien

Det danske Hold 8 er vel ankommet til lejren efter afsluttet missionsspecifik forberedelse og en god overdragelse fra forrige hold. Det var lange dage med briefinger på engelsk og mange forskellige britiske dialekter, der kun lige akkurat blev afkodet til forståelse, til stor morskab for både briter og danskere.

 

Instruktørerne er godt forberedt hjemmefra, og holdets føringsvirksomhed bærer præg af dette. I tilbagemeldinger anerkendes holdet for at have en god tilgang til de kulturelle elementer i en multinational lejr og opgave.

 

Undervisning i skyttegrav

Træning i kamp i skyttegrave er et vigtigt element i uddannelsen. Foto: Forsvaret

Der er ankommet et nyt hold ukrainske rekrutter. Godt 10 procent af holdet er kvinder, og det er den største andel på et hold indtil nu, hvilket forudsætter nogle praktiske tilpasninger i lejren.

 

Rekrutterne er bredt kendetegnet ved et lavt erfaringsniveau og en høj grad af motivation, og dermed er de lige netop målgruppen for den træning, de står foran at gennemføre.

 

Undervisning ved terrænbord

Undervisning ved terrænbord. Foto: Forsvaret

De danske instruktører tager opgaven meget seriøst og opsatte på at lære fra sig. Flere af instruktørerne har allerede lært sig et grundlæggende ukrainsk ordforråd og understøtter uddannelsen på denne måde.

 

I denne uge skal instruktørerne gøre rekrutterne klar til grundlæggende overlevelse i felten og brug af deres udleverede udrustning. Der gennemføres øvelse senere på ugen, hvor alle skal sove ude i beredskabsområde i skoven. Vejret er heldigvis slået om, og forårets komme er tydeligt med flotte farver på træer og sletter og op til 20 grader i dagtimerne. Det gode vejr gør uddannelsen nemmere og motiverer til at være ude hele dagen.