Ukrainske rekrutter på skydebanen

De ukrainske rekrutter har 10 dage med skarpskyding på forskellige typer af skydebaner. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Endelig kom den glædelige dag, hvor de ukrainske soldater kunne komme ud og skyde med skarpt. Riflen gik fra at være et stykke metal til et værktøj, der kan levere en dødbringende effekt.

 

De danske instruktører har nu omstillet uddannelsen til at være udelukkende med skarp ammunition. Der ligger nu 10 dage foran holdet med skydninger på forskellige typer af skydebaner. Alt det, som de har lært de sidste tre uger, skal nu gennemføres med skarpe skud.

 

Der bliver som vanligt delt mange erfaringer mellem de ukrainske rekrutter og de danske instruktører. Det danske bidrag har gode og kompetente geværinstruktører med, og de vinder respekt ved de mere erfarne af de ukrainske rekrutter.

 

Ukrainske rekrutter på skydebanen

Instruktører og rekrutter gør klar til dagens skydning. Foto: Forsvaret

Der er heldigvis også kommet et skifte i vejret der er gået fra tæt tungt og vindfuldt regnvejr til høj sol og næsten ingen vind. Instruktører og elever nyder det og solcremen bliver flittigt brugt i nakken og på næsen.

 

Påskedagen for de ukrainske soldater faldt d. 5. maj og blev fejret med manér i lejren.

 

Der var arrangeret gudstjeneste ved feltpræsten og alle var glade og satte pris på, at danskerne havde været med til at arrangere dagen.

 

Alle ser alle frem til et hvil for enden af denne uge.

Støtte til Ukraine

Efter Ruslands invasion af Ukraine har Danmark i tæt samarbejde med allierede og samarbejdspartnere taget et stort ansvar for at støtte Ukraine.

 

Som en del af den samlede støtte bidrager Danmark med danske soldater og instruktører til et britisk-ledet træningsprojekt, som gennemføres i Storbritannien. Her bliver ukrainske rekrutter uddannet i grundlæggende soldaterfærdigheder.

 

Danmark støtter ligeledes uddannelsen af ukrainske kampvognsbesætninger. Uddannelsen foregår i Tyskland.