Hundefører med hund

På Action24 kan du blandt meget andet opleve opvisning med hunde fra Flyvevåbnet. Foto: Sophia Bianca Salskov Jakobsen / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Action24 giver dig muligheden for at komme helt tæt på Forsvarets udstyr og få indblik i, hvordan vi passer på Danmark.

 

Forsvaret løser mange forskellige opgaver - ofte i samarbejde med andre myndigheder. På messen i Fredericia kan du hele weekenden opleve, hvordan vi arbejder, og hvilke værktøjer vi kan bruge i vores opgaveløsning.

 

Alle Forsvarets tre værn bidrager til årets Forsvarsmesse. Der bliver blandt meget andet mulighed for at se Hærens Piranha og Leopard-kampvogn helt tæt på, eller deltage i konkurrencen om at være hurtigst i Søværnets overlevelsesdragt, inden du tager et kig på Flyvevåbnets udstilling af bomber og missiler. Lad dig opsluge af fascinationen over faldskærme, redningsflåder og kampkøretøjer og mød professionelle soldater på dagen, hvor vi åbner dørene for alle, der er interesserede i at vide mere om Forsvaret. 

 

Mange myndigheder og enheder stiller op, så der er mulighed for at lære mere om Forsvarets mange specialer, gense den gamle Dodge Power Wagon eller prøve kræfter med en frømand. I havnen kan du komme ombord på en fregat eller, hvis du er heldig, få lov til at komme ned i en tysk ubåd.

 

Mange samarbejdspartnere

Action24 er arrangeret af Folk & Sikkerhed i anledning af NATO 75 års jubilæum.

 

Danmark er en del af en forsvarsalliance, som kæmper for de samme værdier, og vi er sammen om at passe på hinanden. Derfor er der også inviteret udenlandske samarbejdspartnere til et brag af en messe i Fredericia d. 19.-21. april.

 

Der er adgang for alle, der gerne vil komme helt tæt på materiellet, mandskabet og manøvrerne. Ønsker man at deltage i messen, skal man bestille billet på forhånd via Folk & Sikkerheds hjemmeside.

 

Prisen er 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn.