CIMIC-patrulje i Green Zone.

CIMIC-patrulje i Green Zone. Foto: Forsvaret

DANCON Hold 6 har udgangspunkt i Panserbataljonen ved Første Brigade ved Jydske Dragonregiment. Herunder kommer staben, stabs-og logistikkompagniet, Fjerde Mekaniserede Infanterikompagni samt kampvognsdelingen - begge fra Jydske Dragonregiment. Det andet kampkompagni er Sjette Mekaniserede Infanterikompagni fra Den Kongelige Livgardes Anden Bataljon og støtteenheder fra de fleste danske regimenter.

På Hold 6 fortsætter genopbygningsarbejdet i Gereshk by, men også de hårde kampe mod Taleban. Især i området nord for baserne Armadillo, Keenan (Khar Nikah) og Price er de danske soldater involveret i træfninger, både i forbindelse med de daglige patruljer og under større operationer. Det gælder for eksempel operationerne Dinesen i slutningen af oktober 2008 og operationerne Kjeldsen og Lassen i januar 2009. Alle har de til formål at holde Taliban ude af Gereshk og området omkring byen.

Desværre har den afghanske hær ikke mulighed for at støtte med nok soldater i det danske ansvarsområde og skaber således ikke den rette overlegne tilstedeværelse. Det betyder, at den danske kampgruppe må give støtte ved to større afghanske operationer, hvor to af den afghanske hærs patruljebaser, Barakzai og Attal, lukkes.

Efter lukningen af patruljebasen Attal retter Taleban mere fokus på området omkring Armadillo, og i december og januar udspiller der sig hårde kampe i området nord for basen.

CIMIC-detachementet har støttegrupper fordelt over hele området og arbejder hårdt for at fremme befolkningens tiltro til fremtiden. CIMIC indleder endvidere et integreret samarbejde med det britiske MSST (Military Stabilisation Support Team) omkring indsatsen i Gereshk.

I løbet af holdets tid i provinsen finder soldaterne mere end 120 improviserede sprængladninger. Godt 60 logistiskkolonner sendes ud til lejrene i ansvarsområdet, og kampgruppens køretøjer påkører i alt 30 vejsidebomber.

Seks danske soldater mister livet, alle på grund af improviserede sprængladninger.

På det organisatoriske plan sker der også en større ændring, idet staben nu flytter fra Camp Bastion til MOB Price, med over 300 danske soldater.

Her kan du møde en soldat fra ISAF hold 6 med hele sine tunge udrustning.

 

 

14. august 2008 - 11. februar 2009

Chef: Oberst Keld R.J. Christensen

 

Styrkebidrag: 661 mand

 

Opstillende enhed: 1 Panserbataljon / I Brigade ved Jydske Dragonregiment

 

Stabens placering: MOB Price

 

Faldne: 6

Henrik Christian Christiansen, 25/8/2008

Jacob Grønnegaard Gade, 4/12/2008

Dan Gyde, 4/12/2008

Sebastian La Cour Holm, 19/12/2008

Jacob Moe Jensen, 19/12/2008

Benjamin D.S. Rasmussen, 19/12/2008

 

Antal sårede: 6

Sidst opdateret 3. august, 2020 - Kl. 16.15