Foto fra Kosovo 2006 med danske KFOR-soldater.

Foto fra Kosovo 2006 med danske KFOR-soldater. Foto: Hæren.

NATO i Kosovo

NATO-styrken er fortsat garanten for opretholdelse af fred og sikkerhed i Kosovo. På trods af at styrken har været i Kosovo siden 1999, og selv om der i 2006 ikke har været større uroligheder, er der fortsat et behov for international tilstedeværelse i Kosovo.

Danske soldater træner riot-control, hvis der på ny skulle bryde uroligheder ud mellem Kosovos forskellige befolkningsgrupper.

Danske soldater træner riot-control, hvis der på ny skulle bryde uroligheder ud mellem Kosovos forskellige befolkningsgrupper. Foto: Hæren.

Dansk-fransk samarbejde i Kosovo

Danmark har en bataljon udsendt til det nordlige Kosovo. Den indgår i en fransk brigade. Bataljonens hovedopgave er at skabe og opretholde fred og sikkerhed i sit ansvarsområde ved Mitrovica. Den danske styrke blev medio 2006 reduceret med ca. 40 soldater, da det baltiske bidrag blev hjemtaget. Bataljonen består af i alt ca. 310 personer i form af en stab, et stabskompagni, et pansret infanterikompagni samt et militærpolitidetachement. Under sin kommando har bataljonen et fransk kompagni – Escadron d'Eclairage et d'Investigation, der er en opklaringseskadron.

Sidst opdateret 4. januar, 2021 - Kl. 15.07