[Oprindeligt publiceret af Den Kongelige Livgarde]

Hendes Majestæt Dronningen kunne i dag overrække Dronningens Ur til Garder Emil Knust fra værnepligtshold April 2017.

Tekst og foto: Presseofficer Thomas H. Reimann

Onsdag eftermiddag kunne Den Kongelige Livgarde afholde Dronningeparade. Her kunne Hendes Majestæt Dronningen sige tak til værnepligtshold April 2017 for deres tjeneste ved de kongelige slotte og palæer.

Efter sin tale kaldte Majestæten Garder Knust frem for at modtage Dronningens Ur. Dronningens Ur gives til en garder, som har bevist overfor sine kollegaer og for sine befalingsmænd, at garderen er gjort af et særlig stof.


Hendes Majestæt Dronningen overrækker Dronningens Ur til Garder Knust.

I motivationen for tildelingen af Dronningens Ur til Garder Knust står, at garderen har udvist stort overskud i tjenesten, både i rekruttiden på Garderkasernen i Høvelte samt i Vagtkompagniet. I sin tid ved Den Kongelige Livgarde har Garder Knust taget alle udfordringer med oprejst pande og godt humør og samtidig haft rigeligt overskud til at hjælpe sine kollegaer og dermed opnået en stor respekt blandt disse.


En synlig stolt Garder Knust med Dronningens Ur.

Garder Knust kommer fra Randers og efter folkeskolen tog han på Bjergsnæs Efterskole ved Viborg, inden han påbegyndte en gymnasiel uddannelse og blev student i 2016.
Garder Knust vil gerne fortsætte i militæret og har søgt ind på uddannelsen til sergent.