[Oprindeligt publiceret af Den Kongelige Livgarde]

I går var der endnu et VIP-besøg i Camp Havoc på Al Asad Air Base. Denne gang var det den ny forsvarschef, Bjørn Bisserup, der besøgte de danske soldater. Med ham var også chefen for Hærstaben, generalmajor H. C. Mathiesen, som benyttede lejligheden til at anerkende en særlig indsats til to soldater fra hold 5.

Tekst: Presseofficer Jeanette Serritzlev, DANCON OIR hold 5

Det var været en travl weekend i Camp Havoc. Det danske og britiske træningsbidrag har samlet omkring 600 irakiske soldater under uddannelse. Fredag var der DANCON-march, og fredag aften ankom forsvarschefen sammen med blandt chefen for Hærstaben, generalmajor H.C. Mathiesen.


Oberstløjtnant Henrik Hvilsom, Chefen for Dancon, fortæller forsvarschefen om træningen.

Den nye forsvarschef tiltrådte i januar og var på sit første besøg hos danske soldater i international tjeneste. Følget havde også besøgt de danske soldater under Resolute Support i Kabul og været i de arabiske emirater, hvor en del af det danske radarbidrag er placeret.


Korporal Nicolai fra Ingeniørregimentet, fortæller forsvarschefen om træningen.

Som afslutning på besøget samledes hele DANCON for at høre forsvarschefens tale til soldaterne.

Herefter fulgte chefen for Hærstaben, som benyttede besøget til at vise sin anerkendelse til to personer. Forud for besøget var DANCON bedt om at indstille personel til at modtage chefen for Hærstabens mønt. De udvalgte personer var ikke selv klar over det, og overraskelsen hos begge var da også stor.Til gengæld var der ikke overraskelse at mærke blandt resten af soldaterne i DANCON, for de to er begge kendt som dedikerede personer, der har stor ærekærhed over for deres arbejde, og som begge er både opmærksomme og gode kolleger.


Seniorsergent Laurence fra II bataljon i Den Kongelige Livgarde modtog chefen for Hærstabens mønt, som en anerkendelse for hans indsats.


Tolken Jamil modtog ligeledes en mønt fra chefen for Hærstaben, som en anerkendelse for hans arbejdsindsats i hele DANCON.

Et meget stort tillykke skal der derfor lyde til Jamil, der er civil tolk i tolkeelementet, og Laurence, der er seniorsergent og uddannelsesbefalingsmand i BPC.