[Oprindeligt publiceret af Den Kongelige Livgarde]

I marts besøgte forsvarsministeren DANCON OIR 5 på Al Asad Air Base i den irakiske Anbarprovins. 
Det var anden gang for Claus Hjort Frederiksen, men første gang i rollen som forsvarsminister. Ud over ministeren deltog Mette Frederiksen, Kristian Thulesen Dahl og Morten Østergaard.
Tekst & foto: Presseofficer Jeanette Serritzlev, DANCON OIR hold 5


Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen ankommer til Al Asad Air Base.

Søndag den 19. marts besøgte forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen for første gang det danske bidrag på Al Asad Air Base. Det var dog Claus Hjort Frederiksens andet besøg på basen. Sidste år deltog han som finansminister sammen med den daværende forsvarsminister.

I løbet af de ca. 16 timer på Al Asad Air Base besøgte delegationen træningsfaciliterne og overværede træning i våbenbetjening. Det blev også til et besøg hos de danske specialstyrker samt ved det danske radarbidrag fra Flyvevåbnet, som også holder til på Al Asad Air Base.


Oberstløjtnant Henrik Hvilsom, chef for DANCON OIR 5 briefer FM og de tre medrejsende partiledere

De fire politikere mødtes også med den amerikanske chef for Task Force Al Asad, som talte anerkendende om danskernes indsats; noget, som ministeren bemærkede. ”Overalt, hvor man kommer, hører man kun rosende ord om den danske indsats. Det gælder også til vores møde med den amerikanske chef for Task Force Al Asad her i dag,” sagde Claus Hjort Frederiksen i sin tale til soldaterne. ”Som politiker er det jo en fornøjelse at høre, at det, som vi bidrager med, og som I yder, bliver så positivt modtaget.”


Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen taler til soldaterne.

”Jeg tror på, at det har noget at gøre med den måde, som I griber opgaven an på. Det, at I bliver opfattet af irakerne som ligeværdige, er en del af baggrunden for jeres succes,” sagde ministeren. ”Jeg er utroligt glad for, at jeg sammen med mine kolleger har kunnet finde et fælles tidspunkt for at besøge jer og ved selvsyn at høre om jeres erfaringer og udfordringer,” sagde forsvarsministeren.