[Oprindeligt publiceret af Den Kongelige Livgarde]

Fredag den 31. marts kunne næsten 300 gardere sige farvel til Den Kongelige Livgarde.
Tekst og foto: Presseofficer Thomas Helbro Reimann

På Garderkasernen i Høvelte ankom familier, venner og kærester til de værnepligtige for at overvære deres sidste militære optræden i Livgarden.


Værnepligtshold August 2016 afventer deres hjemsendelse med alle deres private sager pakket i tasker, poser eller lignende bag dem.

Paraden blev inspiceret af chefen for Den Kongelige Livgarde, oberst Mads Rahbek, som efterfølgende talte til de snart hjemsendte gardere:
- Jeres hold har bestridt tjenesten ved Den Kongelige Livgarde meget tilfredsstillende og det kan I være meget stolte af. Samtidig har i gennem jeres tjeneste mødt nye mennesker og har dannet nye venskaber. Det venskab og det kammeratskab, der her er opstået, håber jeg I vil værne om i fremtiden.


Oberst Mads Rahbek, major Søren P. Østergaard samt kaptajn og adjudant Uffe Dueholm inspicerer garderne en sidste gang.

Herefter blev Garder og tambour Casper Kjæhr kaldt frem for obersten og modtog en gave for at være meget flittig og pligtopfyldende i sin tid som tambour.


Garder Kjæhr modtog en gave for en meget tilfredsstillende tjeneste som tambour ved Den Kongelige Livgarde.

Inden garderne kunne aftrædes for sidste gang sagde obersten én sidste ting:
- Til jer alle, tak for jeres tjeneste og tak for jeres gode og helhjertede indsats. Held og lykke med jeres fremtid. Og husk: En gang Garder - Altid Garder!


Tiden som værnepligtig i Den Kongelige Livgarde er overstået.
Held og lykke i fremtiden.