[Oprindeligt publiceret af Den Kongelige Livgarde]

Den 17. Juli sender 3. Livgarden sit "Guards Company Marching Team" til Holland for at deltage i Nijmegen Marchen 2017.

af Nicky Løvstrøm
Foto: Private


For at deltage skal holdet bestå kontrolmarchen Grænsemarchen. Grænsemarchen er på 2x40km fordelt over to dage.
Sent om aften d. 19. maj, ankom "Guards Company Marching Team" til Lyreskovskole i Bov tæt ved den dansk-tyske grænse. Humøret var højt efter en lang køretur fra Livgardens Kaserne i København.

De unge gardere og en håndfuld sergenter blev indlogeret på skolen i et mindre klasselokale, hvor 15 mand skulle bo sammen. Vækkeurene vækkede os kl. 04:30 om morgen, hvor dagens klargøring til marchen blev iværksat. Taskerne blev pakket med masser af vægt, snørebåndene på støvler blev bundet ekstra omhyggeligt, og morgenmaden blev spist i fællesskab med 159 andre soldater, der havde tilmeldt sig marchen.

Efter at havde registeret os, var det klar til afgang. 40km stod foran os og vejret stod på lettere regn. På med regnjakken og marchen var i gang. Med høj fart på lidt over 6,1 km/t, kom sveden hurtig til os, da regntøjet var for varmt. Men til vores held stoppede det med at regne.
Resten af turen nød vi solen, den friske vind, vores rastepladser, hvor vi fik mad og en snak med de andre deltagere. Ruten i år gik igennem grænsen, hvor vi både fik set fædrelandets egen smukke natur, men også vort nabolands skønne natur.


Godt på vej efter regnen har stoppet.

Vi kom forbi små idylliske landsbyer, hvor vores to ordonnanser stod klar med lidt snacks til os. Omkring kl. 14:30 kom vi tilbage på Lyreskovskolen, hvor vi fejrede dagens march med en kold fadøl. Humøret var derefter højt ud på aftenen. På anden dag var vi på vejen igen. Dagen var endnu varmere, men alligevel var tempoet højt.


Ankomst til en rasteplads.

Humøret og moralen blev holdt i gang med marchsange fra vores oversergent, som vi sang med på. Vores to tamburer gik forrest med tromme og fløjte, sammen med den danske fane med Rex’et på toppen. Ankom vi til rast, gik vi ind i en vagtparade formation med tamburerne forrest som spillede musikken, så alle var klar over, at nu ankom Den Kongelige Livgarde til stedet på bedste måde. Da vi kom i mål ud på eftermiddagen blev der overrakt medaljer og sejrsøl til deltagere. 

"Guards Company Marching Team" fra Den Kongelige Livgarde skal til Nijmegen Marchen d. 18-21. Juli!