[Oprindeligt publiceret af Den Kongelige Livgarde]

Den 8. december 2017 var skytteforeningen ’Veteranskytterne’ v. formand Jacob Panton-Kristiansen inviteret til Jægerspris skydeterræn af Stabskompagniet/II Panserinfanteribataljon v. Den Kongelige Livgarde.

Tekst og fotos: oversergent Kim - Sektionsfører/Finskyttesektionen


Logoet for "Veteranskytterne".

Invitationen var med udgangspunkt i at give veteranerne en oplevelse indenfor det vante militære fagområde. I skydeterrænet fik veteranerne således mulighed for – efter grundig instruktion – at prøve hærens finskytterifler i kalibre fra 7.62 mm til 12.7 mm. Smilene var da også store, da det lykkedes at få træf ud til ca. 1000 m. 


En af veteranerne bag en finskytteriffel.
 
Til trods for en hård blæst og bidende kulde gik alle deltagere på riflerne med stor interesse og initiativ og veteranerne afspejlede Stabskompagniets motte – Styrke og Udholdenhed – eksemplarisk.
 
Dagen var en fin anledning til at understrege for både de tjenestegørende og tidligere tjenestegørende soldater, at den hårdføre og specielle mentalitet samt vilje, som findes hos soldater ikke er universal, men kun er de få forundt.
 
Stabskompagniet håber at kunne invitere til lignende arrangement i fremtiden. Veteranskytterne er altid velkomne – I er en del af familien!
 
Tak til alle deltagere for en god dag med interessant samvær.
 
En speciel tak til Garnisonsstøtteelementet v. Den Kongelige Livgarde for stor opbakning til vores lille event!

Hvis du vil vide mere om Veteranskytterne, så er linket herunder til deres facebookside:
https://www.facebook.com/veteranskytterne/