[Oprindeligt publiceret af Den Kongelige Livgarde]

Normalt ligger Garderkasernen i Høvelte stille hen i weekenderne, når diverse rekrutter og deres foresatte tager hjem for at vedligeholde deres civile liv.

Af rekrutterne Jacob Brun og Cecilie Rasmussen


Dette var dog langt fra tilfældet en solskinssmuk lørdag i januar, da der var Åbent hus på kasernen. Folk strømmede ind på kasernen allerede inden klokken var nået at blive 0900, for at se stedet som de værnepligtige fortæller så meget om.

Besøgende fik mulighed for at finde sig lidt til rette i de uvante omgivelser, før de 0945 blev stuvet sammen på stuerne for at overvære et stueeftersyn opsat efter  garderaspiranternes sædvanlige morgenrutine. Herefter fik de værnepligtige og deres pårørende 6 minutter til at iføre sig overtøj og stille op i kompagnigården til kompagniappel, hvor Kaptajn Nielsen bød velkommen til arrangementet og gav rekrutterne varmen i vinterkulden ved gavmildt at tildele dem 30 armstrækkere.Klokken 1030 marcherede de værnepligtige fra kompagnigården til Frederik den III Plads fulgt af den store menneskemængde, som stillede op uden om pladsen. Her blev bataljonsappellen iværksat af oberstløjtnant Nygaard, som opfordrede de værnepligtige til at give deres forældre lidt ekstra kærlighed og fortalte om både livgardens service- og operative funktioner. Oberstløjtnanten gik herefter videre til at ære dem, der under en feltøvelse havde taget del i en brandslukning.
En ære, der gik til A. R. Vennegaard, O. Schultz, M. M. Rudkilde, R. W. Larsen, D. C. M. Steen og SG J. S. Kanne, som modtog et sæt smukke manchetknapper som belønning for deres indsats.

Som sidste punkt inden bataljonsappellens afslutning blev kongevagten ved Livgardens Vagtkompagni præsenteret for de fremmødte, hvorefter man frit kunne gå rundt og nyde de resterende aktiviteter.

Der var mulighed for at se modeopvisning med gardernes udrustning i idrætshallen. Udenfor idrætshallen kunne man vinde lækre præmier i en tombola, hvor pengene gik til de værnepligtiges blå fest, og på idrætsanlægget kunne man prøve kræfter med en hurtig, men udfordrende, feltkonkurrence. Hjemmeværnet præsenterede deres spændende arbejde i kompagnigården, og ved cykelskurerne fik de besøgende en smag på maden i felten. I auditoriet kunne man høre et spændende foredrag om Hærens Basisuddannelse og tjenesten ved Vagtkompagniet. Klokken 1400 var der igen gang i den ude på Frederik den III Plads, da der blev foretaget en kampdemonstration af skyttetjenesten ved III/LG.Dagen blev på fineste vis afsluttet i kompagnigården, hvor Kaptajn Nielsen endnu engang tog ordet. Denne gang for at aftræde kompagniet, samt uddele feltfanen til 1. deling, 1. kompagni.
Derudover tildeltes Frederik Ryborg Jørgensen fra 1. deling, 1. kompagni den ærværdige pris som Månedens Soldat januar 2018. Slutteligt blev alle de tilstedeværende takket for at komme og vise interesse for Den Kongelige Livgarde, og de tilstedeværende kunne med et smil på læben tage hjemad efter en god dag med garderne.

Se flere billeder på vores facebookside: Billeder