[Oprindeligt publiceret af Den Kongelige Livgarde]

På en varm mandag gennemførte frivillige deltagere en Murph Challenge på Garderkasernen i Høvelte.

Det var chefen for II/Livgarden, oberstløjtnant Henrik Hvilsom, som stod bag initiativet:
- Jeg blev inspireret af arrangementet ved min seneste udsendelse til Al Asad Air Base i Irak og så tænkte jeg at det måtte prøves ved Den Kongelige Livgarde, forklarer Henrik Hvilsom.


Her er det deltagere i konkurrenceheatet, der er i gang med det første Mile-løb.

For at opnå størst mulig opbakning, havde Henrik Hvilsom lavet et motionsheat og et konkurrenceheat.
- Det skulle være muligt at forsøge sig for alle, derfor valgte jeg at lave de to heats, så deltagerne fra motionsheatet måske næste år deltager i konkurrenceheatet, forklarer Henrik Hvilsom.


En af deltagerne under de 100 kropshævninger.

Der var flest deltagere på motionsheatet, men konkurrence-heatet viste også hvor stor en udfordring, det er at leve op til kravene.


Den senere vinder af konkurrenceheatet, sergent Gaardbo under det første mileløb.

Den første vinder ved Den Kongelige Livgardes Murph Challenge og dermed modtager af vandrepokalen blev sergent Gaardbo, 1/II/LG, i tiden 1 time, 2 minutter og 4 sekunder.
Tillykke med sejren.

FAKTA:
Lt Michael P. Murphy, US Navy SEALS, blev i 2005 dræbt i Afghanistan i kamp mod Taliban (Operation Red Wings).  Fortællingen om kampen er filmatiseret i "Lone Survivor". 

Lt Murphy gennemførte ofte en Workout of the Day, som siden blev taget op af veteran- og Cross Fit-miljøet i USA under navnet en Murph.
En Murph består af:
- 1 mile (1609 m) løb efterfulgt af
- 100 kropshævninger,
- 200 armstrækninger,
- 300 squats og slutter af med
- 1 mile løb.
Alt sammen iført fragvest.

På Memorial Day (sidste mandag i maj), som i USA er en dag, hvor landet mindes og fejrer sine faldne, gennemføres i regi af fund raiser-organisationen The Murph Challenge, lokale gennemførelser af en Murph over store dele af USA og Europa. For et beskedent gebyr på 250 USD kan enheder, Cross Fit-centre, private og, hvem som ellers måtte have lyst, etablere sig som The Murph Challenge Official Host.
Arrangøren modtager et banner og konkurrenterne indgår i en verdensomspændende konkurrence.