Når mine tanker falder på 5. Besætning, vælter det frem med gode minder og oplevelser. En stærk følelse af sammenhørighed og fællesskab er det, som beskriver 5. besætning for mig.

Martin sejlede som marinekonstabel i maskinen på THETIS-klassen i 5 år, hvorefter Martin gennemførte Søværnets Sergentuddannelse og tiltrådte stillingen som maskinbefalingsmand i 5. besætning juli 2019.

Som maskinbefalingsmand deltager Martin i den daglige ledelse af teknisk divisions faglige specialister i konstabelgruppen. Han fordeler arbejdsopgaver, og er med sin erfaring i stand til at uddanne nye folk og vejlede de mere erfarne maskinfolk.

Martin indgår ligeledes i tørnen som vagthavende maskinofficer og har dermed ansvaret for, at skibets maskineri fungerer, samtidig med at han skal være klar til at håndtere eventuelle havarier eller nedbrud. Martin er ligeledes en vigtig del af skibets indsatshold, der kan indsættes på skibe i nød.


Martin deltager aktivt i det sociale liv ombord, og giver bl.a. gerne en hånd med i kabyssen og i bageriet, når tiden tillader dette.


Martin siger selv om tjenesten i 5. besætning: ”Når mine tanker falder på 5. Besætning, vælter det frem med gode minder og oplevelser. En stærk følelse af sammenhørighed og fællesskab er det, som beskriver 5. besætning for mig. Derhjemme omtaler jeg 5. besætning som min familie nummer to. Personligt glæder jeg mig altid til at komme afsted på arbejde. Det skyldes blandt andet de enestående kollegaer, jeg har, og de utrolige oplevelser tjenesten i Nordatlanten bringer med sig. Når man sidder i en helikopter ind over indlandsisen, eller bliver overvældet af den smukke natur i en fjord ved Grønland, så virker det næsten surrealistisk, at man faktisk er på arbejde. Så tænker man for sig selv, ”DET KA’ NOGET DET HER!”, og er ikke et sekund i tvivl om, at man er det helt rigtige sted.”
  

 

Sidst opdateret 2. juli, 2020 - Kl. 12.56