Esbern Snare på patrulje i Guineabugten. Helikopteren er trukket på dæk før dagens flyvning.

Esbern Snare på patrulje i Guineabugten. Helikopteren er trukket på dæk før dagens flyvning. Anders Fridberg/Forsvaret.  

Af Forsvarskommandoen

 

Efter fregatten Esbern Snares besætning den 24. november standsede en hurtigtgående båd ud for Vestafrikas kyst, oplyste Forsvaret, at der var otte pirater ombord på fartøjet.

 

På baggrund af yderligere gennemgang af videomateriale fra skibets Seahawk-helikopter og informationer fra de frihedsberøvede vurderer Forsvaret nu, at der højst sandsynligt har været i alt ni pirater.

 

Nærmere gennemgang

Efter skududvekslingen i Guineabugten i sidste uge oplyste de frihedsberøvede, at der var en niende person ombord på piratfartøjet. Frømændene, skibets helikopter og personel ombord på Esbern Snare afsøgte vandet omkring det forliste fartøj i op mod fem timer med blandt andet projektører og termiske kameraer, men uden resultat.

 

Besætningerne ombord på Esbern Snare og i helikopteren vurderede indledningsvist ud fra helikopterens videomateriale, at der var tale om otte pirater. Det er den efterfølgende nærmere gennemgang af materialet, som nu har vist, at det er sandsynligt, at der har været ni pirater ombord.

 

Identiteten på den niende pirat kendes ikke, ligesom det heller ikke vides, hvornår vedkommende faldt over bord fra piraternes fartøj.

 

Læs mere om standsningen af piraterne i Guineabugten den 24. november her.