Fregatten Absalon ligger til kajs i Frederikshavn forud for træningen til Guinea-missionen.

Fregatten Absalon ligger til kajs i Frederikshavn forud for træningen til Guinea-missionen. Foto: Magnus Terp / Forsvaret

Af: Forsvarskommandoen

 

I slutningen af januar skal Hold 2 afsted til Guinea-bugten for at sikre skibstrafikken i farvandet. Derfor er holdet i gang med to ugers intensiv træning og forberedelse til missionen ved Vestafrika.

 

Her træner det 180-personers store hold, som består af helikoptergruppe, frømænd, militærpoliti, efterretningsspecialister, kirurghold og Absalons faste besætning sammen for at forberede sig på sejladsen.

 

Besætningen til mønstring på fregatten Absalon.

Besætningen inden træningen begyndte. Foto: Magnus Terp / Forsvaret

Vigtig opgave

Hold 2 øver forskellige scenarier, så alle bidragene på fregatten er helt klar på at løfte den vigtige opgave med at patruljere i Guineabugten.

 

”Vi træner i disse uger intensivt og målrettet for at sikre et højt operativt niveau. Det bliver grundlaget for besætningens opgaveløsning i Guineabugten,” siger kommandørkaptajn Paw Møller, som er skibschef for Hold 2.

 

I de to uger vil de blandt andet træne antipirateri-scenarier og sammenspillet mellem de forskellige enheder i forskellige situationer, som besætningen kan komme ud for i deres opgaveløsning i Guineabugten.

 

Seahawk-helikopter lander på agterdækket af fregatten Absalon.

Foto: Seahawk-helikopter på agterdækket af fregatten Absalon. Foto: Magnus Terp / Forsvaret

Første hold har givet gode erfaringer

Hold 1, der lige nu er ombord på Esbern Snare, har været indsat i området i noget tid, og de har værdifuld viden fra missionen, som næste hold soldater kan bruge.

 

”Vi udveksler hele tiden erfaringer med Hold 1 i Guineabugten. Vi har desuden også gode erfaringer med fra vores missioner ved Østafrika, som vi bruger i forberedelsen,” siger Paw Møller.

 

Skibschefen håber, at Esbern Snares nylige afværgelse af pirataktiviteter har sat spor på land.

 

”Jeg håber, at den operation, som Hold 1 har gennemført, breder sig på land, så eventuelle pirater kan se at det ikke betaler sig at være pirat.”

 

Læs mere om opgaven her: ”Esbern Snare standser pirater” 

 

Skibschef Paw Møller på fordækket af Absalon.

Skibschef Paw Møller på fordækket af fregatten Absalon. Foto: Magnus Terp / Forsvaret

Hold 2 flyver mod Guineabugten i slutningen af januar, hvorefter de bruger et par dage på at overtage Esbern Snare. Hold 2 sejler selv tilbage med Esbern Snare, hvor de efter planen ankommer til danske farvande i slutningen af april.