Arkivfoto fra Esbjerg, hvor amerikanske køretøjer ankom til Danmark, inden det skulle videre til øvelsen i Polen.

Arkivfoto fra Esbjerg, hvor amerikanske køretøjer ankom til Danmark, inden det skulle videre til øvelsen i Polen. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

18.000 soldater fra mere end 20 nationer i ni europæiske lande – det er omfanget af "Defender Europe 22", som går i gang senere i denne måned. Formålet med øvelsen er at demonstrere evnen til hurtigt at opbygge kampkraft i Østeuropa. Det vil sige at deployere og indsætte styrker - i stor skala og samtidigt.

 

Danmark deltager blandt andet med en kampvognseskadron fra Jydske Dragonregiment, som skal træne i Polen sammen med britiske Kings Royal Husars.

 

Derfor bliver danske Leopard 2A7-kampvogne og andre pansrede køretøjer i weekenden udskibet fra Esbjerg – sammen med materiel fra den britiske bataljon.    

 

Danmark allerede løst én stor støtteopgave i forbindelse med "Defender Europe 22". Det skete i starten af april, da flere hundrede pansrede køretøjer ankom med skib fra USA til Esbjerg og blev transporteret videre ud i Europa på lastbiler. En stor del af det amerikanske materiel skal også indgå i "Defender Europe 22".

 

Læs om den opgave her "Tre NATO-lande arbejder sammen i Esbjerg" og her "NATO-materiel transporteres gennem Danmark"

 

"Defender Europe" er en tilbagevendende øvelse, og dette års udgave har været planlagt siden 2021.