Ukrainsk soldat på skydebane på en af træningens sidste dage.

Ukrainsk soldat på skydebane på en af træningens sidste dage. Foto: Simon / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Omkring 200 ukrainske nu nyuddannede soldater er nu rejst hjem til Ukraine efter fem ugers træning som rekrutter i britiske øvelsesterræner. Siden begyndelsen af oktober er ukrainerne blevet trænet og uddannet i helt grundlæggende soldaterfærdigheder af instruktører fra Forsvaret.

 

”Læringskurven hos ukrainerne har været stejl, og efter fem ugers træning er ukrainerne gået fra at være rekrutter til soldater og har nået et rigtigt fint træningsresultat. Igennem hele træningsforløbet har ukrainerne haft en meget høj moral og har været meget motiverede for at tage imod den undervisning, som vores instruktører har tilbudt dem,” siger Michael Frandsen, der er chef for Forsvarets uddannelsesstøtte til Ukraine.

 

De ukrainske rekrutter har fået træning i våbenhåndtering og førstehjælp, ligesom de har gennemført et forløb om krigens love. Ukrainerne har også været i felten, hvor de har lært at klare sig i naturen og kæmpe og forsvare sig.

 

Artikel fortsætter efter billeder.

 

En bouillonterning af træning

De ukrainske rekrutter kommer med meget forskellige baggrunde. Nogle har soldatererfaringer og ligefrem kamperfaring, mens andre kommer direkte fra en civil uddannelse eller job uden nogen som helst erfaring med soldatergerningen.

 

”Det er virkelig en opgave, som har givet mening for alle, også selvom det har været en stor opgave for mig og de andre instruktører at uddanne de ukrainske soldater,” siger major Franz, der er chef for det danske hold instruktører.

 

Artiklen fortsætter under artiklen

 

 

 

Træningen af de ukrainske soldater er ledet af Storbritannien sammen med en stribe vestlige lande. I alt bliver 10.000 ukrainere uddannet i løbet af seks måneder.

 

Forsvaret forventer at deltage i uddannelsen af endnu et hold ukrainske rekrutter i 2023.

 

Faktaboks

  • Det danske træningsbidrag består af soldater fra Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet og Hjemmeværnet samt bidrag fra flere styrelser under Forsvarsministeriet.
  • Efter afslutningen af den grundlæggende uddannelse i Storbritannien, overtager det Ukrainske forsvar ansvaret for soldaternes videre tjeneste og uddannelsesforløb.