Forsvarscshef Flemming Lentfer byder sin franske kollega velkommen

Forsvarschef Flemming Lentfer byder den franske forsvarschef Thierry Burkhard velkommen på Hærens Officersskole på Frederiksberg. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

Forsvarschef general Flemming Lentfer mødtes onsdag med sin franske kollega, forsvarschef general Thierry Burkhard på Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot.

Her drøftede den danske og den franske chef blandt andet det dansk-franske samarbejde på forsvarsområdet og mulighederne for at fortsætte dette. Danmark har flere gange bidraget til fransk-ledede operationer i Sahel-regionen i Afrika, ligesom Danmark og Frankrig har arbejdet sammen i militære operationer i blandt andet Kosovo, Mali og i Hormuz-strædet. I 2020 sejlede den danske fregat Niels Juel i en fransk hangarskibsgruppe, hvor fregatten var med til at beskytte hangarskibet Charles de Gaulle, der var indsat i kampen mod ISIL.
 
Forsvarscheferne talte også om støtten til Ukraine og erfaringerne fra krigen der, ligesom de udvekslede synspunkter om danske og franske interesser i forskellige regioner, herunder i Arktis og Sahel.


Forsvarschefen binder kommandørkorset om sin franske kollegas hals.

Under besøget fik general Thierry Burkhard overrakt kommandørkorset af Dannebrogsordenen, som Hendes majestæt Dronningen har tildelt den franske forsvarschef. Foto: Forsvaret