Fungerende forsvarschef Michael Hylgaard på besøg i Ukraine

Fungerende forsvarschef general Michael Hyldgaard med sin ukrainske kollega forsvarschef Oleksandr Syrskyi. Foto: Det ukrainske forsvar.

Af Forsvarskommandoen

 

Forsvarschef general Michael Hyldgaard var i sidste uge på en hemmeligholdt tur til Ukraines hovestad Kyiv, hvor han blandt andet mødtes med sin ukrainske kollega forsvarschef Oleksandr Syrskyi samt landets forsvarsminister Rustem Umerov.

 
På mødet drøftede forsvarscheferne Ukraines behov for støtte samt hvordan dette kan imødekommes fra dansk side.

 
Det var Michael Hyldgaards første rejse som forsvarschef, og det var vigtigt for ham at denne gik til Ukraine:

 
”Danmark er blandt de mest aktive støtter af Ukraines frihedskamp, og Forsvaret spiller en vigtig rolle heri med donationer af våben, udstyr og træning. Der er ingen tvivl om, at vi gør det rigtige. Jeg tog til Ukraine for at sikre mig, at vi også gør det rigtigt” fortæller forsvarschefen.


Fungerende forsvarschef Michael Hylgaard på besøg i Ukraine

Turen bød blandt andet på besøg på en flybase. Foto: Det ukrainske forsvar 

Forsvarschefen besøgte den ukrainske industri i lyset af, at den danske regering tirsdag præsenterede en ny donationspakke på 2,2 milliarder kroner, hvor der er afsat 200 millioner kroner til øget forsvarsindustrielt samarbejde med Ukraine.

 
Herudover, bød turen også på besøg ved en flybase samt et træningscenter, der uddanner ukrainske soldater.

 
”Jeg fik med egne øjne og ører oplevet, hvordan træningen foregår og hvordan vores støtte modtages i den skarpe ende. Krigen udvikler sig hele tiden. Det skal vores støtte og træning af ukrainske soldater også” siger forsvarschef Michael Hyldgaard.

 

Fungerende forsvarschef Michael Hylgaard på besøg i Ukraine

Forsvarschefen lagde en blomsterkrans ved mindemuren for de faldne ukrainske soldater tæt ved St. Michaels-katedralen i Kyiv. Foto: Det ukrainske forsvar

Som led i besøget lagde forsvarschefen også en blomsterkrans ved mindemuren for de faldne ukrainske soldater tæt ved St. Michaels-katedralen i Kyiv.