[Oprindeligt publiceret af Hærstaben]

De danske og litauiske soldater i Irak har siden torsdag nydt maden fra Camp Edens eget køkken fremfor de nok så berømmede feltrationer.
Ikke at der er noget galt med feltrationer, men efter et par uger, så drømmer soldater oftest om mad fra et køkken, og når nu mors kødgryder er lidt langt væk, så er kokkens kødgryder ikke at foragte.

Leder af Camp Edens køkken er køkkenchef Frank Jaqué, som dagligt tryller lækkerier frem fra kølecontainerne.
- Det er jo ikke ligesom derhjemme. Her må vi improvisere os frem, siger Frank Jaqué.
De hårde klimatiske forhold med den ekstreme varme betyder nemlig, at køkkenfolkene skal overveje nøje, hvad de tager ud af containerne. Er madvarerne taget ud, så skal de også bruges på grund af den voldsomme varme.

- Soldaterne har taget positivt imod maden, fortæller køkkenchefen, der har en køkkensektion med en bager, en slagter, to kokke, to messe-folk og en litauisk køkkenhjælper. Desuden bidrager sanitetsdelingen med folk til at hjælpe til med opvask, rengøring og oprydning efter de godt 350 soldater, der spiser i køkkenteltet tre gange dagligt.

Køkkenpersonalet starter deres dag i køkkenet tidligt. Bageren går således i gang allerede klokken 22.00 om aftenen for at være klar med friskbagt brød til næste morgen, mens de øvrige køkkenfolk starter klokken 5.00 og først sætter de sidste rene tallerkener på plads omkring klokken 22.00.



Køkkenchef Frank Jaqué tryller sammen med sine folk i køkkensektionen mad frem til de godt 350 soldater i Camp Eden tre gange dagligt. I løbet af få uger er planen, at soldaterne skal have to retter mad til aften, men med den nuværende ene varme ret har soldaterne fået et glædeligt alternativ til feltrationerne.