[Oprindeligt publiceret af Hærstaben]

Ikke bare friskbagt brød, men friskbagte franskbrød og rundstykker. Uhm.
Bageren i Camp Eden har nemlig fået sine ovne til at fungere til glæde for de 380 danske og 43 litauiske soldater, som i stedet for en amerikansk feltration med peanutbutter, peanutbutter, peanutbutter eller med lidt held chease spread with chili.

Og ikke nok med, at der er friskbagt brød til morgenmad, nej, der er også marmelade af flere forskellige slags: jordbær, abrikos og ikke mindst en af de helt store favoritter solbær.
Manden bag det lækre brød er overkonstabel og bager Kim Stig Madsen.
- Jeg begynder omkring klokken 22.00, fortæller Kim Stig Madsen, som er helt alene om bagerarbejdet.

Arbejdsdagen – eller om man vil natten – slutter først omkring klokken 5.00, efter han har først lavet rugbrød, dernæst diverse franskbrød, som han laver dobbelt portion af. Derefter er det tid for rundstykker og morgenbrød, og er der fødselsdage eller specielle mærkedage, så er sidste arbejdsgang kage af den ene eller den anden slags. Eksempelvis chefen for DANCON/IRAK oberst Niels H. Bundsgaard tirsdag morgen serveret hindbærsnitter.
Når arbejdsdagen foregår om natten, så må bageren sove i dagtimerne, og det kan være en prøvelse, hvis airconditionen slår fra i teltet.

Egentlig er Kim Stig Madsen sømand rent soldatermæssigt, for han startede som værnepligtig bager på Kongeskibet. En oplevelsesrig tur, der bød på både et togt Danmark rund om sommeren, en tur til Island og en tur til Frankrig. Også kongefamilien nød brødet fra Kim Stig Madsens bageri, som nu de danske Irak-soldater gør det.

- Efter værnepligtstiden sejlede jeg med inspektionsskibe og har derfor set det meste af Grønland. Det er en oplevelse, der er noget anderledes end her nede i varmen, fortæller Kim Stig Madsen, som selv søgte over i hæren og til den lette opklaringseskadron på Bornholm for at få flere oplevelser rundt i verden.

Bageren er for øjeblikket måske Camp Edens mest populære mand, efter han i starten af denne uge endelig kunne bruge sit bageri og sine ovne, der med temperaturer på op til 250 grader er stort set det eneste sted i lejren, hvor varmen ikke udelukkende stammer ude fra.



Overkonstabel Kim Stig Madsen er måske lejrens mest populære mand for tiden. Han er lejrens bager og disker op med friskbagt brød hver morgen. En vellidt delikatesse efter et par uger med amerikanske feltrationer morgen, middag og aften.