Afghansk politimand og dansk soldat.

Afghansk politimand og dansk soldat. Foto: Kim Vibe Michelsen / Forsvaret

Hold 14 fortsætter opgaveløsningen med en stigende overdragelse af sikkerhedsansvaret til de afghanske sikkerhedsstyrker.

Til støtte for den britisk-ledede kampgruppe støtter hold 14 med et panserinfanterikompagni, en kampvognsdeling fra Jydske Dragonregiment og en gruppe stabsofficerer til ledelsen i MOB Price.

I Camp Bastion, der nu igen er hjemsted for størstedelen af de danske soldater, arbejder det Nationale Støtteelement med at hjemsende materiel. Samtidig genforsyner stabs- og logistikkompagniet de danske styrker, der i de første måneder er indsat i ørkenen på de mange offensive operationer.

I takt med, at de afghanske sikkerhedsstyrker overtager flere opgaver, bliver antallet og omfanget af operationer reduceret. For at støtte og rådgive det lokale politi bidrager danskerne med et POMLT (Police Mentoring and Liaison Team). Bidraget består af tre sikrings- og eskortesektioner fra Opklaringsbataljonen på Bornholm, tre militærpolitisektioner fra Militærpolitibataljonen i Aalborg samt seks civile betjente fra Rigspolitiet.

Desuden understøtter Jægerkorpset og Frømandskorpset også Helmandprovinsens politis udrykkerstyrke med den selvstændige Task Force 7, og det er i den forbindelse, at den sidste danske soldat falder i Helmand-provinsen: Under en operation nordøst for Gereshk træder René Brink Jakobsen fra Jægerkorpset på en improviseret sprængladning. Det er samtidigt første gang, Jægerkorpset mister en soldat i kamp.

9. august 2012 - 13. februar 2013

Chef: Oberst Kresten Hedegård

 

Styrkebidrag: 601 mand

 

Opstillende enhed: II Jydske Dragonregiment

 

Stabens placering: Camp Bastion

 

Faldne: 1
René Brink Jakobsen (TF-7). 2/1/2013

 

Sårede: 3

 


Hårdt sårede: 1

Sidst opdateret 10. august, 2020 - Kl. 13.41