Mandag 22. juli 2013 forlader de danske soldater Camp Price.

Mandag 22. juli 2013 forlader de danske soldater Camp Price. Foto: Forsvaret

DANCON Hold 15 viderefører kommandoforholdet fra hold 14. Første Bataljon ved Den kongelige Livgarde udgør grundstammen, og derudover er holdet støttet af kampvognsdetachementet, ingeniørerne, artilleristerne, sanitetssoldater, MP og logistiske dele af Stabs- og Logistikkompagniet.

På Hold 15 begynder de danske soldaters tilbagetrækning fra Afghanistan for alvor at tage fart. I den forbindelse skal MOB Price, der fra Hold 6 til og med Hold 12 var de danske soldaters hovedbase, rømmes, og alt materiel sendes hjem. Det kræver omfattende planlægning, ikke mindst med Hærens Operative Kommando og andre myndigheder hjemme i Danmark.

Første fase i processen er at gøre plads til køretøjer og materiel fra MOB Price inde i Camp Viking, der er danskernes lejr i Camp Bastion. I denne periode sender det Nationale Støtteelement 881 tons gods hjem til Danmark.

I juli 2013 bliver panserinfanterikompagniet trukket ud af alle operationer. De skal nu koncentrere sig om at pakke sammen i Price og sende materiel og køretøjer til Camp Bastion. Efter en stor afskedsparade den 22. juli 2013 er der kun et oprydningshold tilbage i Price til at klare de sidste opgaver, og danskerne forlader endegyldigt MOB Price den 2. august 2013 efter syv år i lejren.

 


På Operationen Qalb 18, den sidste store operation på Hold 15, deltager alle danske enheder. Den primære offensive enhed er den afghanske hærs 3. Brigade fra 215. Korps, og danskerne og briterne er først og fremmest med som støtte ved sikringsopgaver. 3. Brigade klarer opgaven på meget tilfredsstillende vis, hvilket understreger, at beslutningen om at trække panserinfanterikompagniet hjem er den rigtige.

13. februar 2013 - 8. august 2013

Chef: Oberst Anders Mærkedahl Pedersen

 

Styrkebidrag: 548 mand

 

Opstillende enhed: Den Kongelige Livgarde

 

Stabens placering: Camp Bastion

 

Faldne: Ingen

 

Antal sårede: Ingen

Sidst opdateret 10. august, 2020 - Kl. 13.52