Siriuspatruljen ved Station Nord. Efter at have holdt en pause på Station Nord rejser to hundepatruljer videre

Siriuspatruljen ved Station Nord. Efter at have holdt en pause på Station Nord rejser to hundepatruljer videre. Foto: Emma Kirketerp / Forsvaret.

Arktisk Kommandos ansvarsområde er meget stort. Det strækker sig fra farvandet omkring Færøerne i øst, Grønlandshavet og det Arktiske Hav i nord, og henover Danmarksstrædet og Irminger Havet til Davidsstrædet og Baffin Bugten mellem Canada og Grønland.

 

Forsvarets primære opgaver i og omkring Grønland og Færøerne er farvandsovervågning og suverænitetshævdelse. Derudover løser vi en række opgaver som eksempelvis fiskeriinspektion, støtte til videnskabelige ekspeditioner, ammunitionsrydning samt patruljering med inspektionsskibe og -fartøjer.

 

I Grønland varetager Forsvaret desuden opgaver som eftersøgnings- og redningstjeneste, søopmåling, miljøovervågning og forureningsbekæmpelse.

 

I det nuværende forsvarsforlig er det besluttet, at Forsvarets opgaveløsning i Arktis skal styrkes som følge af den øgede aktivitet i Arktis. 

 

Du kan læse mere om Arktisk Kommandos opgaver og Forsvarets fremtidige opgaveløsning i arktisanalysen på Folketingets hjemmeside.

 

Se video om hvordan myndighederne i Grønland arbejder sammen under kriser og katastrofer: 

 

Kontakt

Hovedkvarter:
Arktisk Kommando
Aalisartut Aqqutaat 47
3900 Nuuk, Grønland

 

Telefon: +299 36 40 00
Pressevagt: +299 58 58 54
Mail: FKO-KTP-AKO@mil.dk

Pressekontakt

Adresse på Færøerne:
Arktisk Kommando
Forbindelseselement Færøerne
Tinghúsvegur 64
0100 Tórshavn
Telefon: +298 34 14 00


Kontakt til JRCC Grønland:
Telefon: + 299 36 40 10
Mail: jrcc@jrcc.gl

Sidst opdateret 11. juni, 2024 - Kl. 14.22