F-35 flyttes med kran.

Danmarks første kampfly flyttes for første gang med kran på fabrikken i Texas, USA. Foto: Lockheed Martin.

I forbindelse med den politiske aftale om anskaffelse af 27 F-35-kampfly blev det besluttet, at etablere det såkaldte industripartnerskab for forsvarsrelateret eksport til USA. Industripartnerskabet skal gøre en særlig indsats for at øge danske virksomheders muligheder for at få tildelt ordrer i forbindelse med den fortsatte produktion og vedligeholdelse af F-35 kampflyet.

Partnerskabet består af flere aktører

Partnerskabet blev etableret i marts 2017 og består af Dansk Industri (DI), Erhvervsministeriet (formand), Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet. Sidenhen er CenSec blevet en aktør i partnerskabet. Du kan finde yderligere information om industripartnerskabet på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Industrisamarbejde.

Grafik: Forsvarsministeriet.

Partnerskabets funktion

Forsvarsministeriets understøttelse af dansk industri omfatter bl.a. videreformidling af oplysninger om konkurrenceudsættelser (Requests for Information, RFI) relateret til F-35, rådgivning og afholdelse af informationsmøder, facilitering af væsentlige muligheder for dansk industri med udgangspunkt i initiativer fremsat og drevet af dansk industri eller F-35 producenterne, varetagelse af danske forsvarsindustrielle interesser over for F-35 Programmet og den amerikanske administration m.m.

Sidst opdateret 20. oktober, 2020 - Kl. 10.31