Den 10. juni danner Bornholm ramme om en øvelse, hvor Søværnet træner genforsyning og genladning af blandt andet en SM2-missilattrap til fregatten Peter Willemoes sammen med amerikanske NATO-allierede under årets store NATO-øvelse i Østersøregionen.

Danske og amerikanske soldater træner genladning af en dansk fregat på sidste års øvelse BALTOPS. Foto: Lars Bøgh Vinther/Forsvaret.

Af Forsvarskommandoen

 

USA og Danmark gennemfører i begyndelsen af maj 2024 en aktivitet, hvor en amerikansk containerbaseret missilplatform til langtrækkende missiler bliver transporteret til Bornholm. Danmark bidrager med værtsnationsstøtte i form af sikkerhed og logistik under aktiviteten.

 

At være god til at levere værtsnationsstøtte er en af Forsvarets vigtige opgaver. I en krise- eller krigssituation skal allierede styrker smidigt og sikkert kunne passere igennem dansk territorium eller opholde sig på dansk område. Forsvaret træner derfor denne opgave, når allierede styrker gennemfører aktiviteter i Danmark.

 

Tid: Mandag 6. maj klokken 09.00-10.30 (fremmøde ml. 08.45-09.00)

 

Sted: Almegaards Kaserne, Almegaardsvej (husk tilmelding og pressekort)

 

Tilmelding: Tilmelding bør ske skriftligt senest fredag 3. maj kl. 17:00 til kommunikationsrådgiver Sune Wadskjær Nielsen, Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling, på mail: fko-l-kmas03@mil.dk eller +45 4040 1932.

 

Alle spørgsmål vedrørende anvendelsen af den containerbaserede missilplatform skal stilles til U.S. Sixth Fleet Public Affairs på: cne_cna_c6fpao@us.navy.mil

 

USA's 6. flåde

USA's flådestyrker i Europa og Afrika/USA's 6. flåde (U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet) med hovedkvarter i Napoli, Italien, udfører både værnsfælles og maritime operationer. USA's 6. flåde har som målsætning sammen med allierede og partnere at fremme USA's nationale interesser og arbejde for sikkerhed og stabilitet i Europa og Afrika.

 

Læs mere her: https://www.c6f.navy.mil/