[Oprindeligt publiceret af Flyverstaben]

Forsvarets hundeskole har indtil videre anskaffet sig ni hvalpe fra forskellige kenneler i år, der på sigt vil kunne repræsentere fremtidens sprængstofhunde, minehunde eller kombihunde.

De to nyeste hvalpe ankom i slutningen af oktober. De hedder Eddie og Eika og kommer fra samme kennel.

Navnene har de fået af hundekennelen, og det er ikke tilfældigt, at de begge har forbogstavet E.



Hmmm... Hvad mon ville være et godt navn til mig? Foto: Laura Aggernæs


Typisk navngiver hundekenneler nemlig hvalpene efter hvilket kuld, de er født i, så det første kuld hvalpe får et navn, der starter med A, det næste kuld får et navn, der starter med B og så videre.

Eddies og Eikas navne tyder derfor på, at de er fra det femte kuld hvalpe, som kennelen har fået.

Navngivet i tre-fire ugers alderen

Typisk navngiver kennelen hundehvalpene, når de er tre-fire uger gamle, men du kan som køber også få lov til at navngive hvalpen selv– dog stadig ud fra kuldets forbogstav – hvis du er ude i god tid. Men står navnet først i hundens stamtavle, er det ikke til at ændre.

- Når hvalpen kommer ind til Forsvaret, vil den ofte beholde sit navn fra stamtavlen. Men hvalpens plejefamilie eller hundefører kan vælge at give den et andet kaldenavn, for eksempel hvis de finder, at navnet er svært at udtale. Hundehvalpen Bushido fik  på den baggrund ændret sit navn til Frej af sin plejefamilie, fortæller Flemming Kaack, der til daglig er faglærer i sprængstofhund på hundeskolen i Karup. 

 Det nye kaldenavn vil efterfølgende ikke fremgå af stamtavlen – da den ikke kan ændres efter første navngivning – men af hundens registreringsattest hos Dansk Hunderegister.



Flemming Kaack siger hej til en af de yngste elever på Hundeskolen. Foto: Laura Aggernæs