[Oprindeligt publiceret af Flyverstaben]

Indbundet i blåt skind med 816 kaligraferede navne, en designet montre til at beskytte den og den bedst mulige placering i Viborg Domkirke.


Mindebogens omslag. (Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste)

Flyvevåbnets mindebog blev afsløret i forbindelse med festgudstjenesten ved 60 års jubilæet den 1.oktober 2010 i Viborg Domkirke. Når man ser på bogen, er der ingen tvivl om, at der er kælet for detaljen. Det er der en helt bestemt grund til.

- Flyvevåbnets vigtigste ressourcer er mennesker, og derfor er det vigtigt, at vi viser respekt for deres gode arbejde. Mindebogen er en god måde at gøre dette på, siger Vilhem Værge, Flyvevåbnets tidligere flyverprovst.

Det var ham, der kom på idéen om en mindebog og foreslog det til generalmajor Henrik Røboe Dam, som er chef for Flyvertaktisk Kommando.


Mindebogen i Viborg Domkirke. (Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste)

Inspireret af Royal Air Force

Selv blev Vilhelm Værge inspireret af det engelske flyvevåben, da han i deres tilknyttede kirke, Sct. Clement Danes, så ti mindebøger ligge til ære for alle de ansatte, der var døde, mens de gjorde tjeneste i Royal Air Force.

- Eftersom Viborg Domkirke regnes for at være Flyvevåbnets kirke, spurgte vi, om vi måtte få sådan en mindebog ind i kirken. Det sagde meninghedsrådet ja til, og nu bliver det sådan, fortæller en tilfreds Vilhelm Værge.

I domkirken vil bogen blive slået op en bestemt side ved afsløringen, og derefter vil der blive vendt et blad hver uge fremover.

Hvis en pårørende ønsker at se et bestemt navn i mindebogen, kan det godt lade sig gøre, men der skal træffes særlig aftale med Vilhelm Værges afløser, flyverprovst Leif Holmstrøm, der også er sognepræst i Viborg Domkirke.


Mindebogen indeholder også navne fra 2010. (Foto: Flyvevåbnets
Fototjeneste)


Mindebogen i Viborg Domkirke. (Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste)