[Oprindeligt publiceret af Marinestaben]

Det, der en gang gik under navnet Farvandsvæsenet, findes ikke mere. Regeringen besluttede i oktober 2011, at opgaverne skulle klares andre steder i staten. Opgaverne er derfor blevet flyttet over til Søfartsstyrelsen, Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Kort- og Matrikelstyrelsen og ikke mindst SOK og FMT.

Forsvarets Materieltjeneste har overtaget den del af Farvandsvæsenet, som hedder Forsvarets Center for Operativ Oceanografi (FCOO) og de tilhørende opgaver.

Forkortelsen er bevaret

FCOO kommer organisatorisk til at høre under Kapacitetsansvarlig Maritim (KAMA), og navnet er kun ændret en anelse:

 - Det er en spændende størrelse, som vi nu får ind i KAMA. Deres navn eller nærmere sagt forkortelsen, FCOO, er kendt af mange i det maritime Danmark, og det skulle derfor helst bestå. Så vi ændrer kun navnet lidt, og nu hedder det Forretningsområde FCOO, siger chefen for KAMA, kommandør Per Bigum Christensen:

 - FCOO passer godt ind i KAMA’s strategi og selvforståelse, hvor vi er fokuseret på støtten til de operative enheder. Søværnet er FCOO’s største kunde, men de har også civile kunder i bl.a. offshore-industrien og blandt surfere, og dem må vi bestemt ikke glemme. Så det ligger mig på hjerte at få sagt, at FCOO skal levere præcist de samme ydelser, som de hidtil har gjort.

Bliver et nyt forretningsområde i KAMA

Per Bigum Christensen siger videre, at selvom FCOO og KAMA leverer operativ støtte, så kunne de ikke umiddelbart pakkes ind under den eksisterende organisation:

 - FCOO passer jo ikke ind under de eksisterende forretningsområder Platforme eller Våben- og elektroniksystemer, og vi har derfor oprettet FCOO som et særskilt forretningsområde. Så det er faktisk et helt nyt ben i KAMA.

 - Der er fra den af FMT nedsatte Projektgruppe omkring overførslen af FCOO som et nyt forretningsområde under KAMA lagt et stort og fokuseret arbejde fra alle projektmedarbejdere. For på trods af den relativt korte tidshorisont er det lykkedes at få FCOO integreret såvel organisatorisk som forvaltningsmæssigt under KAMA inden for tidsfristen og skæringsdatoen 1. januar 2012. 

Forretningsområde FCOO kommer til at bestå af en prognosesektion, Data- og Applikationsudviklingssektionen og Militær Oceanografisk (MILOC) Sektion, hvor der samlet set er 14 medarbejdere og en studentermedhjælper.