søværnet
1. Eskadre - altid klar

For Danmark og Rigsfællesskabet

1. Eskadre

Eskadrens nationale opgaver løses både i Danmark, på Færøerne og i Grønland. Opgaverne stiller i mange tilfælde særlige materielle- og uddannelsesmæssige krav, hvorfor eskadren omfatter forskellige typer skibe. Eskadrens internationale opgaver løses på ad hoc basis med eksisterende skibe.  

Søværnet

Enheder og opgaver

Opgaverne er mangfoldige og rummer bla. farvandsovervågning og suverænitetshævdelse, fiskeriinspektion, eftersøgnings- og redningstjeneste, assistance til andre skibe, miljøovervågning, transportopgaver, bugsering, bjærgning og dykkerassistance, assistance til forskning og videnskabelige undersøgelser, isbrydning under særlige forhold, hospitalstjeneste ved ulykker, søopmåling og sejlads med den kongelige familie.

søværnet

Én af de mange opgaver ombord på skibene, er hoist af person fra skib til helikopter.  På foto er det TRITONs besætning som øver hoist med skibets Seahawk-helikopter.

søværnet

Normalvis har personen hovedet op ad, når man hoistes til Helikopteren - på dette foto er personen vendt op/ned til ære for fotografen.   

Livet og karriere

Der er plads til liv og karriere og meget mere ved 1. Eskadre.

Læs herunder tre eksempler på, hvad man kan få ud af at arbejde ved eskadren. Mød Martin, Camilla og Thomas.