[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Besætningen på Station Nord består af fem mand, der rekrutteres blandt forsvarets personel. Ansættelsen varer godt to år, og ansøgere skal opfylde forskellige krav.
Forud for udstationeringen går tre måneders uddannelse i Danmark - med et smut til Grønland - til tjenesten på Station Nord. Uddannelsen skal forberede mandskabet på livet i det arktiske og på at kunne klare hverdagen langt fra civilisationen.

Lukket og genåbnet

Station Nord blev anlagt i 1952-56 i det nordøstlige Grønland. Formålet var at få en vejrstation, som kunne indhente data til vejrudsigter for Thule Air Base. Dengang var amerikanerne meget involverede i Station Nord. Men i løbet af 1972 blev stationen forladt, fordi USA ikke anså Station Nord for at være nødvendig for driften af Thule Air Base.
Men det danske forsvar havde stadig brug for at transportere forsyninger til slædepatruljen Sirius, og den 5. august 1975 strøg Dannebrog igen til tops, og Station Nord var officielt åben til dansk anvendelse.
Siden da har bemandingen bestået af fem mand, som lever og bor på Station Nord med ”besøg” af flyvevåbnets fly cirka 10 gange om året.
Det daglige arbejde for mandskabet består blandt andet i snerydning, drift af stationen, radiotjeneste, kenneltjeneste og arbejde med meteorologiske data.

Forsvarets Rekruttering tager lige nu imod ansøgninger til jobbet på Station Nord. Ansøgningsfristen er mandag d. 15. januar.