[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Høj sol, glade pårørende og et længe ventet farvel til lektier og eksaminer. Der var mange gode grunde til, at stemningen på Forsvarsakademiet var høj ved middagstid i dag.

Årets kuld fra Institut for Sprog består af 11 russiske og 10 arabiske sprogofficerer. Efter påske venter de sidste fire måneder af uddannelsen. Nogen skal omskoles til serbisk, andre skal have irakisk, og en håndfuld skal pakke kufferten og gøre klar til praktik i Moskva og Kiev. Til sommer bliver de to hold udnævnt til premierløjtnanter, og dermed er de færdiguddannede. Herefter har de en rådighedskontrakt på fire år.

Sprogofficerer gør tjeneste mange forskellige steder, både i Danmark og internationalt. Kosovo, Irak og missionsorienteret uddannelse i Oksbøl er nogle af de steder, hvor sprogofficererne bliver brugt. I de seneste par år har en håndfuld sprogofficerer, som allerede var uddannet i enten russisk eller arabisk, været USA for at lære pashto. Og efter sommerferien bliver holdet yderligere 8-10 sprogofficerer sendt til Monterey, hvor der bliver oprettet et særligt pashto-hold på det amerikanske militærs sprogakademi.

Den slags detaljer vil dog næppe fylde så meget i aften - her holder de nyudnævnte officerer nemlig fest. Senere på året vil der være flere udnævnelser (og fester), når både hæren, søværnet og flyvevåbnet sender nyuddannede linjeofficerer ud i verden.


Lige inden håndtrykket.


Løjtnant Rømers sabel er et arvestykke med mange års historie.


Oberst Kartni Winther og oberst Sørensen fra Jydske Dragonregiment deler håndtryk ud.