[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De private skibsofficersuddannelser har de sidste år haft faldende ansøgertal. Men på Søværnets Officersskole er der i år fyldt op for første gang i ti år.

- I år er der startet 55 nye kadetter, og det er stort set, hvad vi har køjer til på Georg Stage, så holdet er faktisk fyldt op. Til sammenligning var der 36, der startede sidste år, fortæller Anders Elgaard, kaptajnløjtnant og holdofficer for kadetaspiranterne.

Bedre kammerater
Dermed har Søværnet knækket kurven for ansøgere i en tid, hvor der er færre der søger den civile skibsofficersuddannelse. Det hænger i følge de nye kadetter sammen med miljøet i søværnet.

- Jeg kan godt lide omgangsformen i søværnet, og måden man behandler hinanden på. Jeg har sejlet i det private og der er kammeratskabet ikke det samme som i søværnet, fortæller Jens Erik Hansen, kadet ved Søværnets Grundskole.

Flere muligheder
Ud over kammeratskabet giver uddannelsen også en række muligheder, som kadetterne ikke kan få andre steder.

- Jeg kommer direkte fra teknisk gymnasium, og i Forsvaret får jeg mulighed for at kombinere uddannelsen som ingeniør med at være soldat, siger Simon Kærvang Hansen, kadetaspirant ved Søværnets Officersskole.

Uddannelsen til søofficer tager sammenlagt fem år, og kadetterne vælger enten en taktisk linje, der retter sig mod navigation og skibets sejlads og en teknisk linje, der drejer sig om drift og vedligehold af skibets mekaniske dele.

Se et tv-indslag om de nye rekrutter.