[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Oksbøllejren i Vestjylland har siden midten af maj ligget i hård konkurrence mod mere end 70 af landets arbejdspladser. I finalen stod konkurrencen mod blandt andre Vestas og vinderen Micro Matic i Odense.
Indstillingen kom i sin tid fra fællestillidsrepræsentanten Henrik H. Madsen i Oksbøllejren.
- Egentlig burde jeg have indstillet hele Forsvaret, der i samarbejde med fagbevægelsen har sat gang i den uddannelsesproces, som har fået mig til at anbefale lejren som årets arbejdsplads, sige han.

Det er nemlig netop uddannelsen af de 52 3F-medlemmer, som ifølge fællestillidsrepræsentanten har skabt en rigtig god arbejdsplads for de civilt ansatte.
Regeringens ønske om øget udlicitering af offentlige opgaver har også haft indflydelse på Forsvaret. I Oksbøl reagerede de ved, at opkvalificere den tilstedeværende arbejdskraft og på den måde forberede sig på konkurrencen udefra.

Uddannelse med løn
De mange ufaglærte ansatte har gennemgået uddannelse, med løn og efterfølgende lønstigning. Det har gjort arbejdspladsen til et bedre sted at være og øget fleksibiliteten på stedet.

Igennem de sidste fem år har de ufaglærte gennemgået kurser i først samarbejde og kommunikation, dernæst decideret efteruddannelse, så medarbejderne endelig har fået et papir på deres kunnen.

Major Svend Simonsen som er chef for planlægningssektionen i Oksbøllejren er godt tilfreds med resultatet:
- Mange ansatte har fået et løft, både dem der tvivlede, fordi de selv syntes de var lidt for gamle, og de unge, som nu taler med, når der skal træffes beslutninger.

Ledelsen i lejren har været meget engageret i medarbejdernes uddannelsesforløb og foruden løn, stillet bil til rådighed for medarbejderne og diætpenge under kurserne.

Oksbøllejren fik ingen placering i finalen, men endte altså som en af de fire bedste i et løb med knap 80 deltagere.

Læs mere om konkurrencen.