[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Opdateret 01-04-2008 kl. 07:44

Den dræbte soldat er den 24-årige overkonstabel af 1. grad, Christian Raaschou, som var udsendt på sin femte internationale mission for Forsvaret. Han har tidligere været udsendt både til Irak og til Afghanistan.

Han var med sin enhed, det mekaniserede infanterikompagni (PIRANHA), indsat i en større koordineret operation sammen med britiske styrker.

Under kampe med Taleban cirka 20 km. nordøst for byen Gereshk bliver Christian Raaschou og to af hans kammerater ramt. De evakueres hurtigt med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, men desværre konstaterer lægerne, at Christian Raaschou er afgået ved døden, da han ankommer til felthospitalet.

Den koordinerede operation blev iværksat i den såkaldte grønne zone langs Helmand-floden med det formål at holde Taleban væk fra de vigtige by- og landområder, hvor genopbygningen er i gang. Det er vigtigt for at sikre en mere stabil og tålelig situation for områdets beboere og de lokale myndigheder i området. 

Dagens operation havde til formål at lægge pres på Taleban i et større område lidt nord for Armadillo lejren, hvor Taleban har været aktiv i den senere tid. Det er helt afgørende, at Taleban ikke får ro og bevægelsesfrihed til at etablere sig og derigennem imødegå den ellers positive udvikling, der er i gang i store dele af den grønne zone længere mod syd.

- Igen har vi mistet en dansk soldat og haft sårede. Overkonstabel Christian Raaschou er faldet i kamp og to andre såret i Afghanistan. En ung mand på 24 år er taget fra os af modstandere, der ikke ønsker fremskridt og udvikling for det afghanske folk. Det er tragisk for os alle, for vores dygtige unge soldater, der kæmper – og fortsat er i kamp, men særligt tragisk for den unge soldats pårørende og kammerater, siger forsvarschef Jesper Helsø.

De sårede er nu under behandling på felthospitalet. Deres tilstand er stabil og de er udenfor livsfare.

De pårørende ønsker ikke kontakt med medierne.